EPIDEMIJA NA PODRUČJU PIROTSKOG OKRUGA: Trend oboljevanja pada

V. ĆIRIĆ

07. 03. 2022. u 17:33

INTENZITET virusa u populaciji na području Pirotskog okruga je srednje visok, a trend oboljevanja u opadanju. Uz tu procenu, pirotski ZZJZ navodi, da je u protekla dva dana, na ovom području registrovano još 66 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, od ukupno 234 testiranih osoba. Stručnjaci ZZJZ procenjuju da je broj zaraženih veći, ali se mnogi sa simptomima bolesti ne javljaju lekarima i ne testiraju se.

ЕПИДЕМИЈА НА ПОДРУЧЈУ ПИРОТСКОГ ОКРУГА:  Тренд обољевања пада

Foto: V.Ć.

Od posledica zaraze, u kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno se leči 21 pacijent i to: iz Pirota 17, sa područja Bele Palanke dve osobe i po jedna iz Dimitrovgrada i Babušnice. Nažalost jedna osoba je tokom vikenda preminula.

Od početka ove godine, u okrugu je registrovano 7.205 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a bitku sa zarazom izgubila su 53 građana. Tokom minulog vikenda u kovid ambulanti Tijabara u Pirotu obavljeno je 166 pregleda, od kojih 98 prvih i 68 kontrolnih. U dečjoj kovid ambulanti na Keju bilo je 136 pregleda od kojih je 112 prvih i 45 kontrolnih. Najviše kumulativne stope potvrđenih slučajeva zaraze su u Palanci, dok su u Pirotu, Dimitrovgradu i Babušnici u opadanju.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)