VOLONTER JAČI OD PANDEMIJE: Laureat konkursa "Oni su heroji" je i Senad Župljanin iz Novog Pazara

N. Kočović

08. 03. 2022. u 06:21

JEDAN od pobednika konkursa "Oni su heroji", koji su se tokom prošle i ranijih godina istakli nesebičnim delima, te zaslužili titule svojevrsnih "šampiona humanosti", jeste i Senad Župljanin iz Novog Pazara.

ВОЛОНТЕР ЈАЧИ ОД ПАНДЕМИЈЕ: Лауреат конкурса Они су хероји је и Сенад Жупљанин из Новог Пазара

Foto Promo

Po profesiji foto-reporter, za to priznanje se kvalifikovao dugogodišnjim humanitarnim aktivnostima i volonterskim radom koji je posebno bio vidljiv tokom najveće krize izazvane pandemijom u Novom Pazaru, u leto 2020.

- Tada je našim gradom harala korona, broj obolelih je iz dana u dan rastao, a ja sam se dvoumio da li da idem u Opštu bolnicu, da pomognem ljudima. Umesto razuma, poslušao sam srce i, kao prvi volonter, pomagao ljudima u tamošnjoj Tehničkoj službi. Radio sam najteže poslove, unosio boce sa kiseonikom u crvenu zonu, utovarao i istovarao šlepere, a na društvenim mrežama animirao i druge, da dođu i pomognu. Ne kajem se i opet bih uradio isto - veli Župljanin.

Foto Promo

Tokom godina, Senad - koji je i predsednik organizacije "Volonteri NP" - inicirao je ili učestvovao u brojnim humanitarnim aktivnostima u svom, ali i okolnim gradovima.

- U znak zahvalnosti, odneli smo humanitarnu pomoć lekarima u Kragujevcu, koji su nesebično pomogli našoj bolnici u vreme najveće krize. Sagradili smo kuću jednom našem sugrađaninu, pokrenuli akciju da se napravi dom devojčicama u Priboju, nabavkom ogreva, nameštaja i svega ostalog redovno pomažemo svima kojima je to potrebno - ponosno zaključuje Senad Župljanin.

BRAVO

NA konkurs "Oni su heroji", u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i fondacije "Ana i Vlade Divac", pristigle su 154 prijave, a - posle glasanja u kojem je učestvovalo bezmalo 210.000 ljudi - proglašeno je 10 heroja humanosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća