MIROVIĆ: Kikinda dobila novu gradsku pijacu i novi objekat Zavoda za javno zdravlje, u toku rekonstrukcija bolnice

Promo

24. 02. 2022. u 14:05

KIKINDA je danas primer za to u kom pravcu ide Vojvodina. Otvorena je najsavremenija gradska pijaca, u koju je investirano gotovo 335 miliona dinara, rekonstruisan je objekat Zavoda za javno zdravlje, a u toku su radovi i na obnovi Kikindske bolnice.

МИРОВИЋ: Кикинда добила нову градску пијацу и нови објекат Завода за јавно здравље, у току реконструкција болнице

Foto: Pokrajinska vlada

- Danas smo postigli dogovor da zajedno sa lokalnom samoupravom nastavimo sa ulaganjem u industrijsku zonu, kao i da u naredne dve godine realizujemo projekat rekonstrukcije vodovodne mreže- izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon radne posete Kikindi.

Mirović je rekao da je danas u Kikindi znatno bolja slika nego ranije kada je reč o broju nezaposlenih, istakavši da je 2012. godine bilo 11.000 ljudi na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a da danas ima nešto više od 3.000 nezaposlenih.

„Zajedničkim radom Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave uspeli smo da izgradimo industrijsku zonu i privučemo investitore. U narednih nekoliko meseci očekuje nas početak izgradnje brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde, i to je projekat koji će ovom delu Banata dati dodatni zamajac za privredni i ekonomski razvoj, a samim tim će doprineti jačanju lokalnog budžeta, što će otvoriti mogućnost za dodatna ulaganja, pre svega u komunalnu i putnu infrastrukturu“, naveo je predsednik Mirović.

On je izrazio zahvalnost svim zdravstvenim radnicima koji su u kikindskoj Opštoj bolnici i Zavodu činili velike napore u protekle dve godine u borbi protiv kovida, imajući u vidu da je Kikinda među prvima bila na udaru epidemije.

Zahvalivši na podršci Pokrajinske vlade, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač istakao je da su realizovani projekti primer i dokaz kako se dobrim planiranjem i  zajedničkim radom mogu postići konkretni rezultati i realizovati velike investicije na korist svih građana.

U radnoj poseti Kikindi bili su i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)