ŠTRAJKUJE GLAĐU I KUVA PASULJ "ZA RADNIČKU KLASU": Saša Živković, osuđen zbog remećenja javnog reda i mira, protestuje ispred suda

Z. G.

09. 02. 2022. u 07:26

SAŠA Živković (44) iz Ribara kod Jagodine, kojem je Prekršajni sud - zbog učestvovanja u tuči, tokom koje je remetio javni red i mir - izrekao zatvorsku kaznu od 30 dana, posle čega je Prekršajno-apelacioni sud u Beogradu potvrdio presudu, juče je ispred zgrade ovog organa u gradu pod Belicom započeo štrajk glađu, neće uzimati ni vodu, a postavio je i šator u kojem namerava da spava.

ШТРАЈКУЈЕ ГЛАЂУ И КУВА ПАСУЉ ЗА РАДНИЧКУ КЛАСУ: Саша Живковић, осуђен због ремећења јавног реда и мира, протестује испред суда

Foto Z. Gligorijević

Komunalna inspekcija je pokušala da mu uruči rešenje o uklanjanju objekta sa ulice, ali on nije želeo da ga potpiše i u blizini šatora je postavljen i kotlić u kojem će se kuvati pasulj za "radničku klasu". Zato su inspektori zatražili asistenciju policije, pa je posle nekoliko sati "objekat" uklonjen.

Foto Z. Gligorijević

Živković smatra da je nepravedno osuđen, a predsednik udruženja boraca "Gvozdeni puk" Dejan Marković Milošević, koji ga podržava, kaže da je "njegov saborac stradao u ratu, a sada strada i u miru".

Foto Z. Gligorijević

- Meni je savest potpuno čista, jer je presuda u skladu sa Ustavom i zakonom, a Živković je iskoristio sva pravna sredstva. Inače, protiv njega je od marta prošle godine u toku još sedam zahteva za postupanje - objašnjava predsednik Prekršajnog suda Nenad Petrović, ujedno i sudija u ovom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede