OSLIKAVA ZIDOVE ZA DEČJU RADOST: Petar Petrović, raseljen iz Suve Reke, ukrašava zgrade po Mitrovici (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

07. 02. 2022. u 07:52

PETAR Petrović (28), čija je porodica raseljena iz Suve Reke na Kosmetu, završio je Likovnu akademiju na prištinskom fakultetu Umetnosti sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, pa godinama unazad oslikava murale na fasadama raznih objekata - od kafića, do dečjih igraonica.

ОСЛИКАВА ЗИДОВЕ ЗА ДЕЧЈУ РАДОСТ: Петар Петровић, расељен из Суве Реке, украшава зграде по Митровици (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

U Mitrovici, gde je studirao i završio master, oslikao je na desetine ugostiteljskih objekata, a pažnju žitelja ovog grada, posebno profesora i studenata, privukao je mural Novaka Đokovića koji je "nikao" na jednoj od zgrada Studentskog centra...

Foto Privatna arhiva

- S obzirom na to da je rukovodstvo poželelo da objekte ukrasi prikazima naših velikana, poput Nikole Tesle i drugih, pozvali su me na dogovor i izbor je pao na Noleta - objašnjava Petar koji je ovaj mural oslikao još u avgustu prošle godine, ali je čitava priča postala aktuelna i sada, posle dešavanja oko našeg slavnog tenisera u Australiji.

Istovremeno, Petar je nastavio da se bavi svojom zidnom umetnošću ne samo u Mitrovici, već i širom zemlje, pa i u inostranstvu. Nedavno je, tako, dobio plaketu za najbolje oslikani mural devojke sa punđom, u Rumi.

Foto Privatna arhiva

- Iako se slikarstvom navim od 2010, najdraže mi je ulepšavanje dečjih igraonica, kojih je u mojoj dosadašnjoj karijeri bilo više od stotinu, gotovo na svim meridijanima - objašnjava mladić koji je, po završetku Fakulteta umetnosti, upisao i studije Arhitekture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona