RASPISAN KONKURS U NEGOTINU: Za sportske organizacije i klubove 39,5 miliona dinara

S. M. J.

02. 02. 2022. u 15:27

OPŠTINSKO veće raspisalo je javni poziv sportskim organizacijama i drugim pravnim licima u oblasti sporta za finansiranje programa iz budžeta opštine Negotin u 2022. da dostave predloge godišnjih programa.

РАСПИСАН КОНКУРС У НЕГОТИНУ: За спортске организације и клубове 39,5 милиона динара

Foto: S.M.J.

Za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, ali i za sportska takmičenja, učešće klubova u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima, u budžetu opštine Negotin za 2022. izdvojeno je 39,5 miliona dinara, tri i po miliona više nego prošle i pet i po miliona više nego 2020. godine.

Javnim pozivom koji je raspisalo Opštinsko veće opštine Negotin navedeno je da se programi odnose i na izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji opštine Negotin, a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata.

Njime je predviđeno i finansiranje programa koji se tiču unapređenja stručnog rada učesnika u sistemu sporta i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, nagrade i priznanja za postignute rezultate i doprinos u razvoju sporta, ali edukacija, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima, kao i finansiranje istraživačko-razvojnih projekata i izdavanje sportskih publikacija.

Prijave se primaju do 17. februara, a svi programi se moraju realizovati do kraja 2022.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave