PREMINULE JOŠ DVE OSOBE: Epidemija na području Pirotskog okruga

V.Ć.

01. 02. 2022. u 18:03

PIROTSKI ZZJZ, registrovao je još 261 laboratorijski potvrđen slučaj kovid 19, a u Opštoj bolnici u Pirotu, gde se od posledica zaraze leči 35 osoba, dve su preminule. Među zaraženima dominiraju žitelji Pirota kojih je 169, zatim slede Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica.

ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ ДВЕ ОСОБЕ: Епидемија на подручју Пиротског округа

Foto: V. Ćirić

Prema podacima ZZJZ januara je bilo ukupno 3239 zaraženih i 18 preminulih građana u celom okrugu. Lekari procenjuju da je broj zaraženih nekoliko puta veći, međutim mnogi sa simptomima zaraze se na javljaju lekarima.

Juče je, u kovid ambulanti Tijabara u Pirotu ,obavljeno rekordnih 527 pregleda, dok je u dečjoj kovid ambulanti bilo 216 pregleda, što je takođe rekord. Imunizacija je gotovo stala o čemu govori podatak da je dato svega 5 prvih, isto toliko drugih i 25 trećih doza vakcine protiv infekcije kovid 19.

Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da pređe u katastrofalnu.

BONUS VIDEO: POZITIVNI ILI NEGATIVNI, UTVRDITE SAMI: Kako se koristi kućni test na kovid?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)