SAVREMENA ŠKOLA ZA 21 VEK: Svečano otvorena rekonstruisana zgrada Gimnazije u Prokuplju (FOTO)

D.Zečević

28. 01. 2022. u 16:22

REKONSTRUISANA zgrada Gimnazije u Prokuplju svečano je otvorena danas nakon završetka radova koje je finansirala Vlada Republike Srbije, a čija vrednost iznosi oko 320 miliona dinara.

САВРЕМЕНА ШКОЛА ЗА 21 ВЕК: Свечано отворена реконструисана зграда Гимназије у Прокупљу (ФОТО)

Foto: D.Zečević

Zvaničnom otvaranju škole u novom, rekonstruisanom izdanju, prisustvovali su narodni poslanik dr Darko Laketić, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković, predstavnici Školske uprave Niš, lokalne samouprave, profesori i učenici.

-Danas je veliki dan za naš grad, jer je završen jedan veliki projekat. U rekonstrukciju Gimnazije svi smo uložili veliki napor da dobije izgled kakav i zaslužuje. Posebno se ovom prilikom zahvaljujem našem narodnom poslaniku dr Darku Laketiću koji je pomogao realizaciju ovog velikog i značajnog projekta za naš grad.

Foto: D.Zečević

 

Uložena sredstva od 320 miliona će se duplo vratiti i to je ono što je država prepoznala kao primarni cilj- rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović napominjući da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima ovakav projekat prepoznala kao značajnu potrebu grada Prokuplja i razvoja obrazovnja u ovom gradu. On je izrazio zadovoljstvo što je škola dobila i moderne sportske terene, savremeno opremljene kabinete za nastavu stručnih predmeta i kompletno novu stolariju.

-U novim, savremenim uslovima i prijatnom okruženju za rad, naši učenici, koji inače postižu izvanredne rezultate i učestvuju na raznim takmičenjima, imaće još veći podsticaj za rad i još bolje uspehe.

Smatram da je naš zadatak da očuvamo tradicuju kulturnog i prosvetnog sedišta u Toplici i da vođeni vizijom naše škole unapredimo kvalitet obrazovno vaspitnog procesa, posvećeni našim učenicima i našoj budućnosti-istakla je obraćajući se prisutnima v.d.direktorka Gimnazije Dragana Kocić zahvalivši se svima koji su doprineli da Gimnazija ima lep i moderan izgled kakav i dolikuje školi u 21. veku.

Uspešni

Ističući da je prokupačka Gimnazija uvek bila najeminentnija obrazovna ustanova u Topličkom okrugu,v.d .direktora Dragana Kocić podsetila je da je u svojoj dugogodišnjoj istoriji ova Gimnazija iznedrila mnoge uspešne ljude koji danas proslavljaju školu u Srbiji i u svetu, kao što su akademik Vojin Šulović, dr Bratislav Velimirović, dr Radivoje Ilić, glumac Dragutin Dobričanin, klarinetista Božidar Boki Milošević i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!