SAVINDAN U LEPOSAVIĆU: Biblioteka „Sveti Sava“ obeležila praznik (FOTO)

D.Zečević

27. 01. 2022. u 21:20

DANAŠNjI praznik posvećen Svetom Savi, prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju obeležen je i u biblioteci ,,Sveti Sava" u Leposaviću.

САВИНДАН У ЛЕПОСАВИЋУ: Библиотека „Свети Сава“ обележила празник (ФОТО)

Foto: D.Zečević

Obeležavanju današnje slave i sečenju slavskog kolača pored sveštenstva prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Zoranom Todićem.

-Kroz različite kulturne aktivnosti pokazali ste da sledite put koji nam je zacrtao naš prvi arhiepiskop i prosvetitelj Rastko Nemanjić - Sveti Sava.

Vaš rad svojevrsna je borba za odbranu našeg kulturnog i nacionalnog identiteta. Mi smo tu da zajedno sa državom Srbijom i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju radimo na stvaranju boljih uslova u kojima ćete obavljati svoje aktivnosti.

Foto: D.Zečević

 

Neka vam Sveti Sava i njegova borba za srpski narod bude vodilja u daljem radu-rekao je predsednik Todić čestitajući slavu zaposlenima u ovoj ustanovi i poručivši im da je na njima veliki zadatak da kroz svoj rad daju doprinos u očuvanju srpskog kulturnog identiteta.Zahvalivši se opštinskom rukovodstvu i zaposlenima u ovoj ustanovi kulture, direktorka biblioteke „Sveti Sava“ Aleksandra Balović se takođe,zahvalila i Ministarstvu kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju na nesebičnoj pomoći i podršci u svakodnevnom radu.

-Njihova pomoć zalog je našeg opstanka i ostanka na ovim prostorima, a mi ćemo se dodatno potruditi da dostojno sledimo put svetosavlja-rekla je Balović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave