BESPLATNI OČNI PREGLEDI ZA GRAĐANE: Projekat "Lakše do boljeg vida" u Zrenjaninu

B. G.

26. 01. 2022. u 17:50

NA OSNOVU ugovora o nastavku saradnje, koji su potpisali Ruža Subotić i gradonačelnik Simo Salapura, građani Zrenjanina će, kao i prošle godine, imati besplatne očne preglede tokom 2022. godine.

БЕСПЛАТНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ГРАЂАНЕ: Пројекат Лакше до бољег вида у Зрењанину

Foto: A. Amižić

- Prošle godine kroz projekat Lakše do boljeg vida, uspostavili smo saradnju sa osam lokalnih samouprava u Srbiju - naglasio je Goran Delić, menadžer projekta, uz napomenu da su u Zrenjaninu organizovana četiri ciklusa besplatnih oftalmoloških pregleda i da je pregledano skoro 200 Zrenjaninaca.

U projekat je aktivno uključen i Dom zdravlja u Zrenjaninu, u čijim ordinacijama su ruski i domaći vrhunski lekari, obavljali preglede i utvrđivali da li je pacijentima potrebna dijagnostika zadnjeg segmenta oka i da li se sumnja na neko ozbiljnije oboljenje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)