EPIDEMIJA NE MIRUJE: Na teritoriji Kraljeva 437 novih slučajeva korona zaraze

G. ĆIROVIĆ

26. 01. 2022. u 12:07

OD ukupno 904 uzorka nazofaringealnog brisa iz grada na Ibru, testirana tokom minula 24 sata, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 437 osoba.

ЕПИДЕМИЈА НЕ МИРУЈЕ: На територији Краљева 437 нових случајева корона заразе

G.Šljivić

Na teritoriji Kraljeva je od 4. januara zabeleženo čak 6.812 slučajeva infekcije, dok je od izbijanja epidemije u martu 2020. evidentirano ukupno 37.301.

Kako je prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje saopšteno iz Gradske uprave, posle gotovo dve nedelje nije bilo preminulih Kraljevčana od posledica korone.

U Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno se leči 50 kovid bolesnika. Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi zbrinuto je 10, od kojih je jedan na respiratoru, osmoro na neinvazivnoj ventilaciji i jedan na „haj-flou“ režimu. Kako je saopšteno iz ove ustanove, proteklog dana preminulo je dvoje pacijenata, primljeno je 11 novih, dok je 10 otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti lekari su obavili ukupno 195 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika