"KAZAN" PUN NAMIRNICA: Usluge Narodne kuhinje u Kraljevu koristi 600 najsiromašnijih građana

G. ĆIROVIĆ

25. 01. 2022. u 11:36

ZAHVALjUJUĆI ovdašnjoj kancelariji Crvenog krsta, uprkos povremenim problemima i teškim periodima, Narodna kuhinja u Kraljevu bez prestanka funkcioniše od 2002. godine, obezbeđujući, u skladu sa svojim mogućnostima, obroke za najsiromašnije Kraljevčane.

КАЗАН ПУН НАМИРНИЦА: Услуге Народне кухиње у Краљеву користи 600 најсиромашнијих грађана

G.Šljivić

Usluge takozvanog narodnog kazana svakodnevno koristi 600 najsiromašnijih meštana grada na Ibru, i ta brojka se, prema rečima Radmile Dobrić, sekretarke kraljevačkog Crvenog krsta, konstantno održava minulih nekoliko godina.

- Ekonomska situacija se u Kraljevu znatno poboljšala i više ne postoji veliki pritisak na Narodnu kuhinju kao što je to bilo nekada. Zahvaljujući Ministarstvu za rad i socijalnu politiku i Crvenom krstu obezbeđene su namirnice za devet meseci rada Narodne kuhinje, a za preostala tri meseca pobrinuli su se kraljevačka lokalna samouprava i donatori, tako da hrane ima dovoljno – kaže Radmila Dobrić.

G.Šljivić

Narodna kuhinja u Kraljevu

Korisnici kraljevačke Narodne kuhinje redovno dobijaju pola vekne hleba i pola litra kuvanog obroka koji je dva do tri puta nedeljno sa mesom. Na kvalitet i količinu obroka korisnici nemaju zamerke, a mnogima je to i jedino toplo jelo koje pojedu tokom nedelje.

- Nešto teža situacija je na ruralnom, brdsko-planinskom području, gde su uglavnom staračka domaćinstva, a Crveni krst nema mogućnosti da im pakete pomoći redovno dostavlja – dodaje Dobrićka. - Jesenas smo podelili oko 1.200 porodičnih paketa hrane i osnovnih potrepština, ali to je daleko manje od realnih potreba. Zato apelujemo na potencijalne donatore da pomognemo i ovoj ugroženoj kategoriji stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)