NA PIJACAMA OČIŠĆEN SNEG: Novosadski komunalci na terenu

Lj. P.

22. 01. 2022. u 13:19

RADNICI Zimske službe novosadskog JKP „Tržnica“ na svim pijacama čistili u gradu čistili su sneg i posuli so, a tokom dana i, po potrebi, tokom noći ubrzano će raditi na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina, saopštio je Uroš Lončar, direktor ovog preduzeća.

НА ПИЈАЦАМА ОЧИШЋЕН СНЕГ: Новосадски комуналци на терену

JKP TRžnica Novi Sad

Prema njegovim rečima, tokom večeri planirano je da Kvantaška i Najlon pijaca budu mašinski počišćene, s obzirom na to da se ove dve pijace čiste isključivo mehanizacijom.

Zimsku službu “Tržnice“ čini više od 30 radnika preduzeća u koju se uvek može uključiti i dodatni broj zaposlenih, ukoliko bude potrebe. Preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora Belarus sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora IMT 539 sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi.

- Raspolažemo i sa četiri motorne grtalice i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično – navodi direktor Lončar. - Za ove namene, preduzeće je pripremilo i 40 tona soli koja je raspoređena po pijacama.

Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do dva metra, kako bi se omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima pijaca.

Zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

Program rada Zimske službe obuhvata period od 15. novembra 2021. godine do 15. marta 2022. godine. U slučaju snežnih padavina, rad Zimske službe može se produžiti i posle završetka predviđenog perioda.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna