NEDIMOVIĆ U GUDURICI: Razvoj vinogradarstva i vinskog turizma potencijal vršačkog kraja

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

15. 01. 2022. u 21:44

MINISTAR poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić danas su posetili sela Gudurica i Dužine u južnom Banatu, gde su razgovarali sa lokalnim poljoprivrednicima o njihovim problemima i predstavili im podsticajne mere države i pokrajine iz te oblasti.

НЕДИМОВИЋ У ГУДУРИЦИ: Развој виноградарства и винског туризма потенцијал вршачког краја

J.J.Baljak

Domaćin sastanka u vršačkom selu Gudurica bila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa svojim saradnicima, koja je tom prilikom istakla da su se okupili baš u tom selu, jer je ono veoma značajno kada je reč o vinu i vinskom turizmu.

-Želimo da razvijemo ovaj kraj i da na taj način turističku ponudu Vršca učinimo još atraktivnijom. Zato posebno razvijamo strategiju razvoja vina i vinogradarstva, ne samo kao poljoprivredne grane, već i zbog razvoja turizma našeg grada – rekla je gradonačelnica.

Sastanak u Gudurici održan je u porodičnoj vinariji „Nedin“, jednoj od šest registrovanih u tom vinskom selu.

-Ova poseta ministra je dokaz da neko misli na nas u malim i zabačenim mestima. Godinama koristimo razne subvencije, a prednost nas iz Vojvodine je i to što možemo da konkurišemo i na pokrajinskim i na republičkim konkursima. Vinogradarstvo iziskuje stalna ulaganja, gotovo svake godine, pa nam je svaka subvencija i pomoć značajna – poručio je Josif Nedin, vlasnik istoimene vinarije.

Ministar i pokrajinski sekretar potom su se uputili u selo Dužine, u opštini Plandište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!