POZNATOM HUMANITARCU UKRADEN VREDAN BICIKL: Zlatko Jovanović, iz Paraćina, ostao bez svog prevoznog sredstva

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 12. 2021. u 12:00

ZLATKO Jovanović, profesor istorije iz Paraćina, poznat po svojim avanturističkim putovanjima biciklom po svetu i Srbiji i podršci različitim humanitarnim akcijama, ostao je bez svog omiljenog prevoznog sredstva.

ПОЗНАТОМ ХУМАНИТАРЦУ УКРАДЕН ВРЕДАН БИЦИКЛ: Златко Јовановић, из Параћина, остао без свог превозног средства

Foto: Z. Rašić

Njemu je pre nekoliko dana ukraden dvotočkaš kojim je špartao svetom, a koji za njega ima ne samo materijalnu, već i emotivnu vrednost.

- Da čovek ne veruje! Ukraden mi je bicikl iz podruma zgrade u kojoj živim u centru Paraćina. Da bi došli do njega, prethodno su obili katanac na vratima. To je bicikl poznate marke „nakamura“, na njemu se nalaze dve nalepnice - Stefana Nemanje i srpski grb. Veoma je skup, ali sam za njega posebno vezan jer mi je uspomena na strica iz Slovenije. Planirao sam sa njim i narednog leta nove ture po Evropi, a evo kakva me nevolja, neočekivano, snašla – priča, uzbuđeno, Zlatko.

Kako njega poznaje veliki broj žitelja Paraćina, Jovanović je, javno, putem društvenih mreža, zamolio sugrađane da mu pomognu da vrati svoje prevozno sredstvo.

Foto: Z. Rašić

Ukradeni bicikl

- Ako neko vidi moj bicikl ili ima neku pouzdanu informaciju, moj broj telefona je 060/396-8-350. Odužiću se na adekvatan način. Krađu sam prijavio i policiji, ekipa je došla i obavila uviđaj – napominje, uzbuđeno, Zlatko.

U Paraćinu i celom Pomoravlju krađe dvotočkaša su masovne, a samo mala neopreznost dovoljna je da ljudi ostanu bez svog prevoznog sredstva. Dešavaju se i provale u podrume zgrada, kao u ovom slučaju. Ukradeni bicikli se teško pronalaze jer obično završe u delovima ili se, pak, prodaju, jeftino, na šarenim pijacama okolnih gradova. Jovanović se nada da će on, ipak, imati sreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)