IZLOŽBA O PARAOLIMPIJCIMA: Postavka dostupna od 20. decembra u salonu Muzeja u Zrenjaninu

B.Grujić

14. 12. 2021. u 16:14

POSTAVKA pod nazivom Pobednici - zrenjaninski paraolimpijci, od ponedeljka 20. decembra, biće dostupna posetiocima u salonu Muzeja u Zrenjaninu, od 12 časova.

ИЗЛОЖБА О ПАРАОЛИМПИЈЦИМА: Поставка доступна од 20. децембра у салону Музеја у Зрењанину

Foto: Muzej Zrenjanin

Grad Zrenjanin u saradnji sa Muzejom, ovu izložbu organizuje u čast sugrađana koji su na nacionalnom i internacionalnom nivou zabeležili vrhunske rezultate u nekoliko sportskih disciplina predstavljajući svoje klubove i grad. 

Njihove biografije, kao i priloženi predmeti svedoče o važnosti učešća osoba sa invaliditetom u sportskom životu, a od kraja 19. veka do danas, Zrenjanin dosledno neguje reputaciju grada sporta, u kome su zastupljene brojne sportske discipline, kolektivni i pojedinačni sportovi i čiji su predstavnici osvajali prestižne nagrade i medalje na lokalnim, evropskim, svetskim takmičenjima, pa i olimpijskim igrama.

Paraplegičarski sport u Zrenjaninu je svoj najneposredniji izraz pronašao u delovanju i uspesima dva kluba koji su ostvarili zavidne rezultate u proteklom periodu,

Stonoteniski klub invalida Zrenjanin K2 i Streljački klub osoba sa invaliditetom Olimp.

Izložba Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci, predstavlja sportiste sa invaliditetom učesnike paraolimpijada koji su članovi ovdašnjih sportskih klubova, kao što su stonoteniser Goran Perlić, strelci Snežana Nikolič, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Simo Kecman, plivačica Katarina Draganov Čordaš i skijaš Jasmin Bambur.

BONUS VIDEO:

IDEJA ZA LETNjI IZLET: Kako da otputujete 150 godina u prošlost? Odgovor je u Struganiku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a