PREMINULE DVE OSOBE, 25 POZITIVNIH: Epidemiološla situacija na području Pirotskog okruga

V.Ć.

08. 12. 2021. u 17:24

PIROTSKI ZZJZ registrovao je još 25 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, dok su od ove zaraze preminule još dve osobe. U Pirotu je zaraženo 11, Beloj Palanci 8 , i po tri osobe u Dimitrovgradu i Babušnici.

ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ ОСОБЕ,  25 ПОЗИТИВНИХ: Епидемиолошла ситуација на подручју Пиротског округа

Foto: V.Ć.

Lekari koji rade epidemijska ispitivanja, procenjuju da je broj zaraženih , veći bar pet do sedam puta, ali se mnogi ne javljaju medicinarima i ne testiraju se. Među zaraženima su čitave porodice. Najveći rizik za prenošenje rizika trenutno je u belopalanačkoj opštini, dok je u Pirotu, Babušnici i Dimitrovgradu u blagom padu.

U kovid ambulanti obavljena su 43 prva i 101 kontrolni pregled. U Dečjoj kovid ambulanti bilo je 74 prva i 55 kontrolnih pregleda dece. Na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno se leči 29 pacijenata. Najviše obolelih je iz Pirota, zatim iz Babušnice, pa iz Bele Palanke i Dimitrovgrada, kao i jedna osoba iz Beograda.

Juče je dato 35 prvih, 51 druga i 158 trećih doza vakcina protiv zaraze. Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK