"SRPSKO MORE" ŠIRI PONUDU: U Velikom Gradištu najavljen javni uvid u planove sedam investitora

D. NOVKOVIĆ

08. 12. 2021. u 08:25

SREBRNO jezero u Velikom Gradištu, koje neki nazivaju i "srpsko more", iz godine u godinu je sve posećenije, pa proširenje smeštajnih kapaciteta postaje - neophodnost.

СРПСКО МОРЕ ШИРИ ПОНУДУ: У Великом Градишту најављен јавни увид у планове седам инвеститора

Gejzir (u krugu) i savremena marina, Foto D. Novković

S obzirom na to da su sličnu "dijagnozu" postavili i brojni investitori, spremni da grade stambene objekte sa apartmanima i lokalima, u Opštinskoj upravi Velikog Gradišta će od 10. do 16. decembra na javnom uvidu biti urbanistički projekti njih sedmoro. Po okončanju ove procedure, te potvrđivanja projekata, njima sledi podnošenje zahteva za izdavanje lokacijskih uslova za gradnju.

Svi pomenuti investitori su iz Velikog Gradišta, a planiraju gradnju stambenih objekata sa ukupno 262 apartmana. Pet će se graditi u turističkom naselju Beli Bagrem, dok će dva biti na gradskom građevinskom području.

Foto D. Novković

Najviše smeštajnih jedinica, ukupno 133, imaće objekat koji će se graditi u četiri faze i imaće suturen, prizemlje, tri sprata i potkrovlje. Ostali objekti imaće 57, 20, 17, 14, 12 i devet apartmana, a svi će u neposrednom okruženju imati parking-prostore i zelene površine sa postavljenim mobilijarom.

Inače, upravo zbog kvalitetne ponude Srebrnog jezera, Veliko Gradište je lane i ove godine posetilo više od 800.000 turista, ostvarivši oko 100.000 noćenja. To znači da pandemija nije prouzrokovala smanjenje posećenosti, čak ju je i uvećala, jer su mnogi - odustavši od tradicije letovanja u inostranstvu - dolazili baš ovde.

Ali, trenutni smeštajni kapaciteti u hotelima, vilama, domaćoj radinosti i auto-kampu ne premašuju 3.000 ležajeva, pa će planirane investicije omogućiti povećanje broja gostiju na višednevnom boravku.

PERSPEKTIVA

NA teritoriji Velikog Gradišta od turizma živi oko 400 porodica. Jedni se bave izdavanjem soba i apartmana, drugi uzgajanjem voća i povrća za restorane, treći izradom rukotvorina... a nije malo ni onih koji su zaposleni u brojnim ugostiteljskim objektima.

Izgradnjom novih apartmana, veruje se, biće uvećan i broj ljudi radno angažovanih u turizmu.

Foto TO u V. Gradištu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a