BESPLATNA PRAVNA POMOĆ: Advokati prošle godine besplatno zastupali 255, a ove godine 170 ljudi

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 12. 2021. u 22:20

PRAVO na besplatnu pravnu pomoć, koju već nešto više od dve godine pruža Kancelarija za besplatnu savetodavnu podršku u opštini Ćuprija, imaju tri kategorije građana, podsećaju iz kabineta predsednika Opštine Ćuprija.

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ: Адвокати прошле године бесплатно заступали 255, а ове године 170 људи

Foto:SO Ćuprija

Pravo na besplatnog advokata imaju primaoci socijalne pomoći i korisnici dečijeg dodatka, drugu grupu čine građani, koji bi, ukoliko bi morali da plaćaju advokatske usluge, „kliznuli" u kategoriju socijalno ugroženih građana, a treću grupu čine građani koji pripadaju takozvanoj „ranjivoj grupi". U nju spadaju deca, invalidi, žrtve porodičnog nasilja, trgovine ljudima, organizovanog kriminala i terorizma, azilanti, izbeglice i građani sa upitnom poslovnom sposobnošću.

Foto:SO Ćuprija

U Kancelariji za besplatnu savetodavnu podršku u opštini Ćuprija, koja se nalazi u objektu dvorišta Opštinske uprave, u Ulici 13. oktobra broj 7, građani besplatnu pravnu pomoć mogu da dobiju od Robertina Stanojlovića i Ivice Obradovića, koji su registrovani pružaoci besplatnih pravnih usluga. Njih dvojica su prošle godine zastupali 255, a ove godine 170 lica, a za usmene savete Ćupričani dolaze svakodnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri