PODRŠKA ANI ZA NASTAVAK LEČENJA: Danas humanitarna akcija u okviru finala paraćinskog superkupa

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 11. 2021. u 12:35

LEKARKA iz Paraćina Ana Jaćimović skoro dve godine bori se za život sa karcinomom koji je metastazirao, a skoro isto toliko dugo njeni sugrađani i humani ljudi širom Srbije prikupljaju sredstva za Anino lečenje na privatnim klinikama u zemlji i inostranstvu.

ПОДРШКА АНИ ЗА НАСТАВАК ЛЕЧЕЊА: Данас хуманитарна акција у оквиру финала параћинског суперкупа

Foto: Privatna arhiva

Posle nedavne akcije učenika Tehnološke škole i tamošnjeg Đačkog parlamenta koji su Ani donirali sredstva od prodaje prikupljenih čepova, Fudbalski savez opštine Paraćin pozvao je sve dobre ljude da doniraju sredstva u okviru finala superkupa FSO. Utakmica se igra danas od 13 sati u Tekiji kod Paraćina. Za titulu pobednika igraju FK Radnički iz Tekije i SFS Borac iz Paraćina, a inicijator akcije je ekipa domaćina uz podršku FSO.

Foto: SSOP

Najava utakmice superkupa FSO

Podsetimo, Ana Jaćimović (39) je kao lekar paraćinskog Doma zdravlja vredno i predano radila u seoskim ambulantama sve do februara prošle godine, kada joj je uspostavljena dijagnoza karcinoma debelog creva sa metastazama. U međuvremenu je imala dve teške operacije kojima je uklonjen veliki deo trbušne duplje, mnogo ciklusa hemio i bioloških terapija, ali je, uprokos tome, rak metastazirao na pluća i u državnim srpskim bolnicama zaključili su da je nova operacija nemoguća.

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa

 Ana je lečenje nastavila zatim u Turskoj. Uspela je da se izbori sa novim metastazama, problemima sa jetrom i žučnom kesom. Njeno stanje  je ponovo stabilizovano, ali porodica ne može da obezbedi novac za nastavak terapije na privatnoj onkološkoj klinici u Beogradu.

 Za lečenje uznapredovalog tumora koristi inovativne lekove iz Nemačke i Turske čije troškove ne pokriva Republički fond zdravstvenog osiguranja. Zato joj, u zavisnosti od trenutnog stanja i pratećih komplikacija, treba mesečno od 15.000  do 20.000 evra.

Osim humanitarnim prilozima, Ani se najbrže može pomoći slanjem sms poruke sa sadržajem 811 na 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće