BRŽE PREKO REKE: Danas se otvara most "Bratoljub" na Drini (FOTO)

V.Mitrić

28. 11. 2021. u 09:24

SVE je i na levoj obali Drine, konačno, spremno za današnje otvaranje otvaranje mosta „Bratoljub“ na Drini, između LJubovije i Bratunca(RS, BiH), koji je država Srbija izgradila još 2017. godine država Srbija.

БРЖЕ ПРЕКО РЕКЕ: Данас се отвара мост Братољуб на Дрини (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

Za velelepnu građevinu dugačku 227 metara i široku 14 metara, koja stoji na osam stubova, među kojima su četiri na živoj reci, Srbija je izdvojila 13 miliona evra.

Svečano otvaranje, uz prisustvo, najviših zvaničnika Srbije, RS i BiH, predstavnika lokalnih vlasti i ljudi sa obe obale, biće, danas, u 11 časova, potvrdio je „Novostima“ Milan Jovanović, predsednik opštine LJubovija.

Ekipa "Novosti" se, na licu mesta, na levoj obali reke, kod Bratunca, uverila da saobraćaj preko mosta može da krene s odmah.Ali,

Završeni su davno svi pristupni putevi od Bratunca ka mostu, izgrađena su i opremljena sva zdanja za granične vlasti od policije, carine do raznih inspekcija....Svi pregledi će se, kako je dogovoreno, odvijati na levoj obali Drini, čije vlasti finansiraju taj deo posla.

Na zdanjima prelaza uključena je i elektronska signalizacija.

Biće ovo moderan graniči prelaz, a most ima, pored pešačke, i biciklističku stazu, koje su izgradile vlasti Srbije.

-Jedva čekam otvaranje mosta, građevine na ovom delu Drine o kojoj sam maštao još kao dečak -kaže ekonomista iz Bratunca Rodoljub Đukanović.

-Blago nama što imamo ovakvu maticu, a Bogu hvala i vlasti, sa leve obale Drine, ispunile su obećanje.Ništa bez mostova o kojima je divno pisao naš nobelovac Ivo Andrić. Biće ovo bratoljub u pravom smislu reči.Ovo je nova faza za životz i rad svih nas na obe obale reke.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)