FINALE SA BRATUNAČKE STRANE: Ekipa "Novosti" na gradilištu buduće kontrole na mostu "Bratoljub" (FOTO)

V.Mitrić

17. 07. 2021. u 08:33

DO trenutka kada će da bude, konačno, otvoren most između Ljubovije i Bratunca, koji je još 2017. godine uradila država Srbija, čija je vrednost 13 miliona evra, dužina 227 metara, širina 14 metara, koji stoji na osam stubova, među kojima su četiri u živoj reci, a po dva na njenim obalama, broji se, kako se to vojnički kaže, „sitno“ i to u danima.

ФИНАЛЕ СА БРАТУНАЧКЕ СТРАНЕ: Екипа Новости на градилишту будуће контроле на мосту Братољуб (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

Srđan Rankić, načelnik opštine Bratunac i njegov kolega, Milan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija, uvereni su da će saobraćaj preko „Bratoljuba“ da krene već 1. avgusta, o čemu je naš list pisao.

Naša ekipa se, na licu mesta, na bratunačkoj strani, uverili da su izvođači radova dali baš „pun gas“.Završavaju se pristupni putevi, finalizuje se infrastruktura kao i zdanja za potrebe policije, carine, raznih inspekcija...Svi pregledi će se, kako je dogovoreno, odvijati na levoj obali Drini, čije vlasti finansiraju taj deo posla.Izvođači, za koji dan, očekuju „blagoslov“ od nadležnij za primanje radova, koje čine predstavnici Srbije i BiH.Savremen graniči prelaz će biti spreman, po najvišim aršinima, da odgovori potrebama kontrola na Drini.Most će, pored pešačke i biciklističke staze, koje su izgradile vlasti Srbije, dobiti i valjane pristupne puteve sa leve obale Drine.

- Ovo je naš višegodišnji san, koji se, evo, ostvaruje, a naša matica Srbija, i predsednik Aleksandar Vučić, pokazali su i pokazuju i rečjom i delom kako se voli, pomaže i podržava svoj narod, ali i drugi koji će da koriste ove blagodeti -kaže ugledni Bratunčanin Rodoljub Đukanović.

- Ovo će biti veliko otvaranje svih prostora sa dve obale Drine, maksimalno približavanje, a industrijska zona treba da bude zamajac svim privrednicima.I ranije je bilo obećanja da će mosti biti izgrađen, ali lažnih.Zahvalni smo do neba našoj matici i dobro je da su i naše vlasti ispoštovale svoj deo posla, svesne koliko je važan ovaj most, ali i svi drugi koji nas spajaju među koji je velikio broj onih koji je, u relativno kratkom roku, sredila naša matica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a