"BRATOLJUBOM" VEĆ OD AVGUSTA: Konačno se privode kraju radovi na Drinskom mostu, između LJubovije i Bratunca

V.Mitrić

12. 07. 2021. u 12:11

MOST "Bratoljub" na Drini, koji povezuje Ljuboviju i Bratunac, to jest Srbiju i Republiku Srpsku, biće verovatno pušten u saobraćaj početkom sledećeg meseca.

БРАТОЉУБОМ ВЕЋ ОД АВГУСТА: Коначно се приводе крају радови на Дринском мосту, између Љубовије и Братунца

Foto V. M.

Srđan Rankić, načelnik opštine Bratunac, za "Novosti" kaže da je od izvođača radova na levoj obali Drine dobio informaciju da će predstavnici komisije za prijem radova iz Srbije i Uprave za indirektno oporezivanje BiH doći u kontrolu u naredne dve sedmice.

- Potom, ako bude trebalo, sledi otklanjanje eventualnih primedaba i puštanje mosta u saobraćaj na radost svih nas - kaže Rankić, ističući da imaju odličnu saradnju sa Opštinom Ljubovija i njenim predsednikom Milanom Jovanovićem, sa kojima slede drugi važni projekti u okviru prekogranične saradnje.

Dodaje da se to pre svega odnosi na industrijsku zonu koja će biti u neposrednoj blizini mosta.

Foto V. M.

Država Srbija uradila je most još 2017. godine. Vlasti BiH bile su dužne da urade pristupne puteve i zdanja za kontrolu, granične službenike Srbije i Srpske, na levoj obali Drine. Dosta vremena potrošeno je zbog nadmudrivanja, surevnjivosti i nezainteresovanosti dela predstavnika vlasti u zajedničkim organima BiH. Sada je izvesno da su završni radovi u toku.

- Nikada kao sada država Srbija nije toliko ulagala u infrastrukturnu pomoć braći preko Drine, jer predsednik Vučić i Vlada Srbije odlično prepoznaju značaj povezivanja - kaže loznički odbornik Zane Šaulić, dodajući da je reč o "blagodeti za sve regione, okruge, opštine i kantone".

- Iz državne kase Srbije potpuno je finansirana i rekonstrukcija starog gvozedenog mosta na Drini, između Malog Zvornika i Zvornika.

 

"UŠTEDA" 50 KILOMETARA

Otvaranjem mosta, pored ostalog, kamiondžije koje idu sa obale na obalu skratiće putovanja za najmanje 50 kilometara kada idu na carinjenje. Projekat industrijske zone uveliko je završen na 50 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)