PRI OSNOVNOJ ŠKOLI U BOTOŠU: Formirana vrtićka grupa sa 24 mališana

B. Grujić

23. 11. 2021. u 10:45

PRI Osnovnoj školi 1. oktobar u selu Botoš, kod Zrenjanina, koja ima tradiciju preko 250 godina postojanja, formirana je vrtićka grupa sa ukupno 24 mališana uzrasta od 3,5 do 5,5 godina, od kojih je u ovoj školskoj godini 17 u pripremnoj predškolskoj grupi.

ПРИ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У БОТОШУ: Формирана вртићка група са 24 малишана

Foto: Grad Zrenjanin

Direktorka Staša Velisavljev kaže da u školi ima 124 učenika i sa njima radi 30 nastavnika, a da je formiranje predškolske grupe u lepom i prilagođenom prostoru izuzetno značajno za školu i selo.

- Dugo smo čekali na ovo, ceo proces trajao je gotovo dve godine, 24 dece dovoljno govori o zainteresovanosti roditelja za ovaj vid obrazovanja i vaspitanja, a ono što je značajno jeste da je sve veći broj roditelja koji rade u Zrenjaninu pa je briga o deci na ovaj način veoma potrebna - naglasila je direktorka Velisavljev.
Sredstva za opremanje i adaptaciju prostora, koji je posetio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, dobijena su kroz projekat Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, početak rada bio je planiran za školsku 2020/21, ali je zbog epidemiološke situacije sve pomereno za ovu godinu.

ŠKOLU ZAVRŠILO SEDAM UČENIKA

Prošle školske godine osnovnu školu u Botošu završilo je sedam učenika osmog razreda, a u prvi razred je upisan 21 učenik.

BONUS VIDEO: LEGAT MILUTINA MILANKOVIĆA: SANU čuva uspomenu na slavnog matematičara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri