"ZASLUŽILI SU OVAKAV OBJEKAT": Položen kamen temeljac za vrtić u Goraždevcu

Novosti online

18. 11. 2021. u 18:53

POMOĆNICA direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković položila je danas kamen temeljac za novi vrtić u Goraždevcu, zajedno sa vladikom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem i predsednikom Privremenog organa za opštinu Peć Milošem Dimitrijevićem.

ЗАСЛУЖИЛИ СУ ОВАКАВ ОБЈЕКАТ: Положен камен темељац за вртић у Гораждевцу

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ova predškolska ustanova koja se gradi na crkvenoj zemlji prostiraće se na površini od 460 metara kvadratnih i moći će da primi 60 mališana. Njegov završetak očekuje se na proleće sledeće godine.

Vrtić će imati dve smeštajne jedinice - za jaslenu grupu i grupu dece od dve do sedam godina. Radove finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a ukupna vrednost projekta iznosi 36 miliona dinara.

- Ova sredina dugo čeka jedan ovakav objekat, zaslužila ga je. Čestitam predsedniku, preosvećenom vladiki i svim porodicama na ovom objektu koji danas počinje sa izgradnjom. Ovo nije običan kamen temeljac, danas smo uz blagoslov vladike položili kamen temeljac za objekat koji ima veliku simboliku i simbolizuje napredak, simbolizuje bolji život, podmladak -  navela je Stojkovićeva.

S obzirom da se radi o povratničkom mestu, da osim škole, u kojoj se izvodi pripremni predškolski program, ne postoje drugi objekti koji bi zadovoljili potrebe sve većeg broja stanovnika i sve većeg broja dece, Vlada Srbije je preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju izdvojila sredstva za  izgradnju ovog vrtića.

Vladika Teodosije istakao je da se eparhija zajedno sa svojom državom trudi da doprinese opstanku i životu na Kosovu i Metohiji.

- Obnavljamo crkve, obnavljamo domove, evo danas ovde je postavljen kamen temeljac za obdanište, za najmlađe. To je znak da će se deca ovde rađati da će se ovo selo obnavljati i da ćemo u budućnosti biti ono što smo i sada i što smo i bili - istakao je vladika.

Predsednik Privremenog organa za opštinu Peć Miloš Dimitrijević rekao je da moramo da podržimo život kako bismo mogli da opstanemo na ovim prostorima.

- Imati crkvu i državu Srbiju uz sebe je veliki blagoslov i naš narod koji živi ovde trebalo bi da bude svestan koliko je to važno za našu dalju borbu i život svih nas - istakao je Dimitrijević.

BONUS VIDEO - SVEDOK SRPSKE ISTORIJE: Saborna crkva u Beogradu čuva mošti careva i vladara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove