SRAMNE SCENE KOD ZRENJANINA: Prirodna oaza zatrpana đubretom, piramide smeća oterale fazane!

B. Grujić

18. 11. 2021. u 10:27

NA periferiji Zrenjanina, u blizini naselja Mužlja, na putu prema Fazanskoj šumi, koja bi trebalo da bude oaza zelenila i primer ispravnih ekoloških principa, ovih dana na nekoliko mesta mogu se videti piramide od smeća, raznog i opasnog, na atarskom putu i u samoj šumi u kojoj, baš zbog ovakvih primera, fazana odavno nema.

СРАМНЕ СЦЕНЕ КОД ЗРЕЊАНИНА: Природна оаза затрпана ђубретом, пирамиде смећа отерале фазане!

Foto: M. Nedeljkov

Paori koji obrađuju njive u okolini u više navrata ukazivali su na ovaj ekološki problem, koji bez obzira na učestale apele, do sada nije rešen.

- Nekoliko puta bio sam svedok istovara šuta i ostalog smeća od strane nepoznatih ljudi, ali bez obzira na upozorenje da to ne čine i da ću slučaj prijaviti nadležnim službama, oni su nastavili i bio je moguć jedino fizički sukob - kaže jedan od poljoprivrednika, koji pored Fazanske šume obrađuje dva jutra plodne zemlje, uz napomenu da, s obzirom na svoje godine, nije želeo dalje da se raspravlja i da je bespomoćno posmatrao neodgovorno i bahato ponašanje sugrađana.

BONUS VIDEO: SVE JE VIŠE STRANIH RADNIKA U SRBIJI - Dolaze iz Kine, Indije, Ukrajine, a mnogi od njih rade na crno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)