GLAS VIŠE ZA ŠKOLSKI TEREN: Meštani opštine Kovin drugu godinu zaredom učestvuju u kreiranju lokalnog budžeta

J. J. BALjAK

17. 11. 2021. u 05:55

STANOVNICI Kovina drugu godinu zaredom imali su priliku da putem ankete učestvuju u kreiranju lokalnog budžeta, koji na godišnjem nivou iznosi oko 1,2 milijarde dinara.

ГЛАС ВИШЕ ЗА ШКОЛСКИ ТЕРЕН: Мештани општине Ковин другу годину заредом учествују у креирању локалног буџета

Kovinci sentimentalno vezani za prostor oko škole "Jovan Jovanović Zmaj", Foto Opština Kovin

U 2021. opština je obezbedila je novac za čak pet projekata koje su građani ocenili kao najprioritetnije, dok će u 2022. finansirati dva. Meštani su odlučili da to bude sređivanje zapuštenog letnjeg dvorišta OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i asfaltiranje lokalnih puteva po listi prioriteta.

Mnogi Kovinci sentimentalno su vezani za prostor oko pomenute škole, koji je poznat i kao stadion za male sportove. Zato su i poželeli da se on konačno sredi, kako bi i nove generacije tu mogle bezbedno da se okupljaju i bave sportom. Predlagali su i da se saniraju određene ulice, da se redovno kosi ambrozija i održavaju javne zelene površine, kao i da se sanira deponija, uvede optička mreža i ponovo aktivira stari vojni aerodrom, što, međutim, nije u direktnoj nadležnosti lokalne samouprave.

- Glas građana je važna karika u kreiranju standarda za bolji život svih stanovnika naše opštine. Zato ćemo se potruditi da što više sprovodivih ideja iz ovogodišnje ankete uključimo u realizaciju za narednu budžetsku godinu - poručuje Biljana Stojković, rukovodilac odeljenja za budžet i finansije.

Bazen kraj jezera, Foto Opština Kovin

Svi projekti iz lanjske ankete počeli su da se realizuju. Najvredniji je nastavak izgradnje zatvorenog bazena na jezeru Šljunkara, za koji je Opština, uz podršku viših nivoa vlasti, obezbedila preko 220 miliona dinara.

- To je veoma značajan projekat, započet još 2018. Sada je u toku druga faza, koja podrazumeva izgradnju samog bazena. Rok za završetak tih radova je 420 dana - dodaje Stojkovićeva.

TRIM-STAZA

IZGRADNjA trim-staze na Dunavcu, koja je na inicijativu 286 građana uvrštena u aktuelni budžet, nije mogla da se sprovede na toj trasi, jer je reč o parcelama koje nisu u vlasništvu Opštine, te spadaju u nebranjena područja od poplava. Zato je nova staza, kao alternativno rešenje, počela da se gradi oko parka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)