NIKO KAO TIM DR VUJKOVIĆA : Zavod za javno zdravlje u Šapcu sve jači

V.M.

13. 11. 2021. u 15:41

ZAVOD za javno zdravlje Šabac bogatiji je za dva nova vozila, koja je stigla kao dar Ministarstva zdravlje Republike Srbije  i Evropske unije.

НИКО КАО  ТИМ ДР ВУЈКОВИЋА : Завод за јавно здравље у Шапцу све јачи

Foto: V.Mitrić

– Nova vozila će nam omougućiti da lakše i brže stignemo do najudaljenijih delova našeg okruga - kaže dr Branko Vujković, direktor te ustanove,poznat kao vrstan stručnjak u zdravstvu i domaćin.

- Nakon dobijanja secijalizovanog vozila koje je opremljeno prenosivim frižiderom i dodatnom opremom za obezbeđivanje hladnog lanca i transporta vakcina do svih zdravstvenih stanica u Mačvanskom okrugu, preuzeli smo „Škoda“. Krajem prošle godine iz sopstvene kase smo nabavili Dačiju doker, koje je data našem centru za higijenu i humanu ekologiju. Sada imamo 14 vozila, što je ozbiljan nivo koji će nam omogućiti da se lakše borimo, ne samo sa pandemijom, nego sa svim izazovima koji ugrožavaju i životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Evropska unija ozbiljan je i pouzdan partner Republici Srbiji, a samim tim i Ministarstvu zdravlja.

– Pored kupovine vozila i obezbeđivanja sredstava Evropska unija nam je omogućila da zaposlimo i deficitarni kadar. Trenutno je devet mladih ljudi koji nam pomažu u borbi sa pandemijom finansirano parama Evropske unije – istakao je dr Branko Vujković.

S obzirom na trenutnu epidemilošku situaciju i borbu sa korona virusom potvrdilo se da snažan zdravstveni sistem omogućava spremnost  Zavoda za javno zdravlje da brzo reaguju u borbi sa svim vrstama zaraznih bolesti.

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona