MIROVIĆ O REKONSTRUKCIJI LOKALNIH PUTEVA: Za infrastrukturne projekte četiri milijarde

Lj. P.

15. 10. 2021. u 23:49

ZA sanaciju lokalnih puteva u Bačkoj Palanci i Odžacima iz pokrajinskog budžeta izdvojena je ukupno 248,2 miliona dinara, a Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade je danas posetio je danas ova dva vojvođanska grada.

МИРОВИЋ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА: За инфраструктурне пројекте четири милијарде

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

- U toku su obimni radovi na rekonstrukciji lokalnih saobraćajnica ne samo u Bačkoj Palanci i Odžacima već i u Beočinu, Inđiji i drugim mestima širom Vojvodine – predočio je Mirović. - U ovim opštinama uradili smo mnogo zajedničkih projekata sa lokalnom samoupravom, a u narednim mesecima očekujemo i početak obnove državnog puta od Begeča do Bačke Palanke.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada pripremila je elemente za budžet za narednu godinu, koji će biti veći za oko četiri milijarde dinara i taj novac biće uložen u infrastrukturne projekte.

- U opštini Odžaci, u svih osam naseljenih mesta, od Srpskog Miletića do Lalića, rekonstruisaćemo 34 ulice – najavio je predsednik Pokrajinske vlade. - Ovim projektom, koji će se odvijati u dve faze, biće sanirano ukupno 10,6 kilometara lokalnih puteva na dobrobit svih meštana.

Mirović je obišao i košarkaški teren u Odžacima, čiju je rekonstrukciju finansirala Pokrajinska vlada.

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

- Opština Bačka Palanka je u prethodnih pet godina od Pokrajinske vlade, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, po osnovu konkursa dobila 571 milion dinara, a od pokrajinskih sekretarijata više od 105 miliona dinara - rekao je Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka.

Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, razvoja sporta, vodoprivrede i zaštite životne sredine. Opština Ocaci je prema rečima Gorana Nikolića, predsednika Opštine Odžaci, ove godine od Pokrajinske vlade dobila 200 miliona dinara za projekte. Zahvaljujući tim sredstvima dogradiće i objekat Predškolske ustanove kako više nijedno dete ne bi bilo na listi čekanja za upis.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu