PRIJEM ZA HUMANITARKU MATEU (11): Godinama unazad umesto rođendanskih poklona poziva na donaciju sredstava

B. G.

11. 10. 2021. u 23:40

POVODOM međunarodnog Dana devojčica, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, priredio je u Gradskoj kući prijem za Mateu Balani, jedanaestogodišnju Zrenjaninku, poznatu po humanitarnim aktivnostima.

ПРИЈЕМ ЗА ХУМАНИТАРКУ МАТЕУ (11): Годинама уназад уместо рођенданских поклона позива на донацију средстава

Foto Grad Zrenjanin

Matea naime, godinama unazad kada proslavlja rođendan, umesto poklona, apeluje na pozvane da doniraju sredstva koja se prosleđuju, onima kojima je u tom trenutku pomoć najpotrebnija.

- Kroz ovakve humanitarne akcije promovišu se humanitarne vrednosti i ideje, a jedna od njih je ravnopravnost - naglasio je gradonačelnik Simo Salapura, uz napomenu da je Mateina humanost prepoznata i u širim okvirima i da je ona dobitnica nagrade Virtus, koju Fondacija Trag, dodeljuje mladim filantropima.

- Najviše volim kada su i drugi oko mene srećni, to me motiviše najviše - istakla je Matea, ističući da je za jedan svoj rođendan, zamolila drugare da ne donose poklone, nego da svako onoliko novca koliko je namenio ubaci u kutiju i da se kupi logopedski set za Dečiji dispanzer, da se pomogne deci iz Dečijeg sela, boleanoj devojčici Tari.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)