PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT: Epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

11. 10. 2021. u 14:51

JOŠ jednu smrt, nažalost, danas potvrđuje „crvena zona“ Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu - 80-godišnjaka, uz zvanično upozorenje da je on bio vakcinisan, ali i pozitivan na virus korona.

ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

Foto: Arhiva Novosti

U toj kovid zoni danas se leče 32 pacijenta.

- Prema preseku od jutros, virus korona potvrđen je kod njih 30, dvoje ima negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata u kovid zonu primljeno je pet osoba, sa simptomima koji ukazuju na taj virus - izjavio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas, kao što je uobičajeno ponedeljkom, saopštava da je broj novozaraženih osoba korona virusom u danima proteklog vikenda bio 58, a od njih, nažalost, još jedanaestoro dece.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja u subotu i nedelju pregledano je ukupno 615 osoba, od njih u pedijatrijskoj Kovid ambulanti 125 dece. Uzorkovana je krv za 134 laboratorijske analize, urađeno je 55 rendgenskih snimaka pluća, odrađena su 173 antigenska i deset PCR testova, šest osoba je upućeno na hospitalizaciju – zvanični je današnji izveštaj iz te ustanove.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 154 osobe. U celom tom periodu koronavirusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 4.913 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do poslednjih raspoloživih podataka, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.335, od kojih 89 dece.

Statistički i zvanično imunizaciju protiv kovida-19 u ovom kraju prihvatila je trećina od ukupnog broja žitelja, i ona glasi: bilo koju od do sada četiri raspoložive vakcine primilo je ukupno 16.926 osoba, drugu dozu 16.165, a buster dozu 3.704.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave