RADILI NA CRNO: Inspekcija rada i Sanitarna inspekcija Pirotskog okruga obavila 170 nadzora

V.Ć.

08. 10. 2021. u 11:33

INSPEKCIJA rada Pirotskog okruga, u proteklom kvartalu obavila je preko 170 nadzora kod mnogobrojnih poslodavaca u okrugu. Prema rečima Aleksandra Popovića, načelnika ove inspekcije, kontrolisana je primena propisa iz oblasti bezbednosti na radu, kao i primenu propisa iz oblasti radnih odnosa. Zajedno sa sanitarnom inspekciom kontrolisali su i primenu aktulenih mera za suzbijanje epidemije kovid 19.

РАДИЛИ НА ЦРНО: Инспекција рада и Санитарна инспекција Пиротског округа обавила 170 надзора

FOTO: S.Mladenovski

 -Kada je reč o radnim odnosima, kod poslodavaca smo zatekli 17 radnika koji nisu bili prijavljeni na socijalno i penzijsko osiguranje, odnosno nisu bili u legalnom radnom odnosu. Nakon nadzora poslodavci su zaključili ugovore o radu sa 13 radnika.Podneta su 13 zahteva za pokretanje prekršajog postupka. U Pirotu se intenzivno gradi, pa samo kontrolisali mnoga gradilišta. U proteklom periodu, na svu sreću, nije bilo ni jedne povrede na radu koja je posledica neprimenjivanja mera za zaštitu radnika-kaže Popović.

FOTO: S.Mladenovski

 

Sanitarna inspekcija je, u trećem kvartalu, pored 1.302 kontrole raznih objekata za proizvodnju hrane i promet, kao i ugostiteljskih objekata, takođe kontrolisala primenu protivepidemijskih mera. Prema rečima Leposave Veljković, šefice ove inspekcije,bilo je 150 redovnih,8 kontrolnih i 130 vanrednih terenskih nadzora. U ovom periodu izdato je i 1.014 rešenja o kućnom karantinu osobama zaraženim infekcijom kovid 19. Ovih dana izdaje se i po 50 rešenja dnevno.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

VUČELIĆ ODLIKOVAN ORDENOM SVETOG SAVE: Patrijarh uručio glavnom uredniku "Novosti" visoko priznanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum