BALONI SA ŽELJAMA VINULI SE U NEBO: U Subotici počela Dečja nedelja (FOTO)

J. L.

04. 10. 2021. u 19:14

PUŠTALI smo balone za početak Dečje nedelje da nam se želje ostvare I da nam ova školska godina bude bolja nego sve ostale.

БАЛОНИ СА ЖЕЉАМА ВИНУЛИ СЕ У НЕБО: У Суботици почела Дечја недеља (ФОТО)

Foto: J. L.

Poželeo sam da nam odmor bude duži, da mi kao đaci budemo bolji, da se poštujemo i da se ne tučemo i ne svađamo – u dahu nam kaže Andrija Vojnić Purčar, učenik trećeg razreda OŠ „Matko Vuković“ u Subotici.

On je sa svojim vršnjacima danas pustio pregršt balona i time je u Subotici počela Dečja nedelja.

Marko želi da postane poznati fubaler, Hana glumica, Irena da njena baka ozdravi, Petar da uživo gleda Ligu šampiona... Želje iskrene i od srca, jer kako kažu, „nije teško biti dete“.

- Ovogodišnji slogan Dečje nedelje je „Dete je dete, da ga volite i razumete“ i mi smo pripremili niz aktivnosti. Sutra će biti sastanak učeničkih parlamenata na temu vršnjačke podrške, potom će đaci razgovarati sa predstavnicima ustanova kao što su Centar za socijalni rad, policija, a jedan dan ćemo posvetiti najstarijim sugrađanima u Gerontološkom centru. Naravno, zbog situacije nećemo ulaziti u dom, ali ćemo im odneti plakate sa prigodnim porukama – najavljuje Mirjana Stevanović,direktorka OŠ “Matko Vuković”.

Sve subotičke škole nizom aktivnosti obeležiće Dečju nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije