LAKŠE KAD SMO „JEDNA UZ DRUGU“: U Subotici održana „Trka za zdravlje“

J.L.

02. 10. 2021. u 14:12

MESEC borbe protiv raka dojke u Subotici je počeo „Trkom za zdravlje – Snažniji zajedno“, koja je okupila više od stotinu Subotičana svih generacija.

ЛАКШЕ КАД СМО „ЈЕДНА УЗ ДРУГУ“: У Суботици одржана „Трка за здравље“

Foto: J.L.

Trčeći ili šetajući od centra grada do Dudove šume učesnici su simbolično poručili sugrađankama, koje boluju ili se leče od ove teške bolesti, da nisu same.

- Ovako veliki broj ljudi pokazuje da je naša namera da pomognemo ženama koje su obolele i koje se leče, ali i ukažemo na značaj prevencije i pregleda, prepoznata i to nam daje vetar u leđa da nastavimo tim putem - kaže Milica Pećerić, predsednica Udruženja za podršku obolelim i lečenim ženama od karcinoma dojke “Jedna uz drugu”.

Prema njenim rečima, povod za organizovanje trke je pre svega podrška udruženju „Evropa Dona“ koja širom sveta organizuje šetnje za zdravlje. Uz to, ova trka je prošle godine bila inicijalna kapisla da se osnuje udruženje.

- Mi smo se tu prepoznale u željama, htenju, stremljenjima, potrebama da podržavamo žene koje su sad obolele, koje se sad bore sa tom bolešću, da im pružimo neku iskustvenu podršku. Drugi deo je kad se izbore sa bolešću, sa  posledicama koje ostanu od terapije samog zahvata, da se lakše izbore, da lakše podignu kvalitet života - objašnjava Milica, koja je i sama iz ovakve teške borbe izašla kao pobednik.

Samo prošle godine je u subotičkoj Opštoj bolnici lečeno je 112 žena od raka dojke, a podaci govore da u Subotici svakog meseca 13 novih pacijentkinja dobije ovu dijagnozu.

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

BONUS VIDEO:

Koju tajnu krije manastir Arača?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024