NOVI LEŽEĆI POLICAJCI: Gradska uprava Vršca odgovorila na zahteve građana za sigurniji saobraćaj

J. J. BALjAK

27. 09. 2021. u 08:25

POSTAVLjANjEM ležećih policajaca i vibro-traka na nekoliko lokacija u Vršcu i u selu Veliko Središte, lokalna samouprava uslišila je više molbi građana, koji su se žalili da bahati vozači ugrožavaju bezbednost u njihovim ulicama.

НОВИ ЛЕЖЕЋИ ПОЛИЦАЈЦИ:  Градска управа Вршца одговорила на захтеве грађана за сигурнији саобраћај

Foto Grad Vršac

Najkritičnije je bilo u Panonskoj, koja ima nešto uži kolovoz, ali je dugačka oko 600 metara, pa su nesavesni građani na tom pravcu često razvijali brzine veće nego što su dozvoljene. To je naročito bilo opasno za decu, koja se uglavnom igraju na ulici, kao i za goste sala za održavanje svečanosti, koje se tu nalaze. Tu ulicu sada obezbeđuju dva ležeća policajca, koji su iz istog razloga postavljeni i u Sinđelićevoj i Ulici Svetozara Miletića.

Kritične raskrsnice u ulicama Laze Nančića i Kraljevića Marka, koje svojom celom dužinom imaju prvenstvo prolaza, sada su regulisane vibro-trakama.

- Vozači često u tim ulicama ne prate saobraćajne znake, već postupaju po sopstvenom instinktu. Zadatak ovih vibro-traka je da ih upozori da nailaze na raskrsnicu, kako bi povećali nivo opreznosti, bez obzira na to što se kreću putem sa prvenstvom prolaza - obrazlaže Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Uslišen je i zahtev stanovnika Vinogradarske ulice u Velikom Središtu, koji su se suočavali sa bezbednosnim rizicima otkako je lokalna samouprava proletos u susednoj ulici postavila ležeće policajce ispred seoske osnovne škole.

- Mnogi vozači su, kako bi izbegli usporivače brzine u zoni škole, počeli da koriste Vinogradarsku ulicu, koja je, inače, pre dve godine prvi put dobila asfalt - dodaje Čebzan.

BEZBEDNOST KOD ŠKOLA

U TOKU ove godine, Grad Vršac je uz finansijsku podršku resornog pokrajinskog sekretarijata uložila i 6,3 miliona dinara za povećanje bezbednosti saobraćaja u zonama pet škola u gradu i selima. Osim ležećih policajaca u Velikom Središtu, postavljen je i pešački semafor u Uljmi, kao i brzinski displeji kod osmoletke u Pavlišu, Gimnazije i Poljoprivredne škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda