EPIDEMIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Ukupno 147 novozaraženih, pozitivno i desetoro dece

D. Ristić

25. 09. 2021. u 14:29

PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testirano je 466 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

ЕПИДЕМИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Укупно 147 новозаражених, позитивно и десеторо деце

Foto: D. Ristić

Analize su pokazale da je 147 lica zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 86 je iz Vranja, 20 iz Surdulice, 18 iz Vladičinog Hana, 14 iz Bujanovca, 8 iz Trgovišta i jedan iz Preševa.

Brojke predstavljaju manji pad u odnosu na prethodni dan, kada su od 502 testirane osobe, 182 bilo pozitivno. Ipak, procenat zaraženih je i dalje viši od 30 odsto.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su ukupno 142 pacijenta.

Kako je objavljeno iz ZC Vranje, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, a na kiseoniku je 60 pacijenata. Na žalost, dva pacijenta sa potvrđenim kovid pozitivnim statusom su preminula.

Na bolničko lečenje primljeno je 20 pacijenata, otpušteno devet, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. U dva vranjske kovid bolnice ostalo je još 16 slobodnih mesta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 293 pregleda, od čega su 104 prva. Takođe, urađeno je 98 antigenskih testova, od kojih je 57 pozitivno na koronavirus.

U Dečjoj kovid ambulanti Zdravstvenog centra (ZC) Vranje, u poslednja 24 časa, obavljeno je ukupno 83 pregleda, od čega 52 prvih.

Podaci pokazuju da je u odnosu na prethodni dan nešto manje prvih pregleda, a više kontrolnih. Obavljeno je 26 antigenskih testova, a rezultati su pokazali da je 10 pozitivno na virus korona, od kojih je osam uzoraka dece mlađe od 7 godina.

Jedno dete upućeno je na Odeljenje pedijatrije, a obavljeno je i 19 laboratorijskih pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024