AJVAR JEFTINIJI U RADNJI: Visoka cena paprika u Jadru

V. M.

14. 09. 2021. u 21:40

ZBOG suše, rod paprike u Jadru je neuporedivo lošiji nego lane, nisu uopšte cvetale kad je bilo vreme, a malo vajde je bilo i od navodnjavanja, kažu domaćini i stručnjaci.

АЈВАР ЈЕФТИНИЈИ У РАДЊИ: Висока цена паприка у Јадру

Foto: V.M.

Zbog toga je, u radnjama i na pijaci, cena tog povrća visoka i kreće se čak od 160-200 dinara za one koji hoće da je biraju.

U džačićima je rizična kupovina, jer prodavci, obično nakupci, stavljaju veliki levak i spolja stavljaju dobre paprike, odmah iza njih one, kako se to popularno kaže, "dž" kvaliteta.

- Zimnicu, ipak, ostavljamo, manje nego lane, ali će nam biti dovoljno - pričaju nam domaćice iz Runjana kod Loznice, Mira Popović i Marica Mitić, koje ostavljaju papriku "za tegle", pečenje i odlaganje u zamrzivače.

Za ajvar je sve manje interesovanje jer isplati se više da se kupi u radnji. Paprika je takva, jer ili rodi kao vrstan berićet ili ne.

BONUS VIDEO - Nestašica meda u Srbiji povećava cenu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja