NAKON HAVARIJE U KRUŠEVCU: U Opštoj bolnici rade samo hitne operacije - Obezbeđene cisterne za Kovid bolnicu

S. BABOVIĆ

13. 09. 2021. u 08:52 >> 13:35

CISTERNA sa vodom za pacijente na dijalizi priključena je u krugu Opšte bolnice Kruševac.

НАКОН ХАВАРИЈЕ У КРУШЕВЦУ: У Општој болници раде само хитне операције - Обезбеђене цистерне за Ковид болницу

Foto: Novosti

Cisterne će se smenjivati sve dok traje prekid u vodosnabdevanju nastale usled havarije na magistralnom cevovodu u Lipovcu kod Kruševca. Opšta bolnica Kruševac snabdeva se sa alternativnog rezervoara na Bagdali i vode će biti sve dok se ne iscrpu te zalihe.

Kako nam je ranije potvrdila direktorka bolnice dr Vesna Stević-Gajić, u bolnici se rade samo hitne operacije, a sve druge intervencije iz tzv ”hladnog programa” odložene su do sanacije kvara.
U bolnici je trenutno hospitalizovano 275 pacijenata.
Ukupno 18 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Kruševc danas nema nastavu u učionicama, po preporuci prosleđenoj iz Školske uprave. Kako su “Novosti” pisale, roditelji đaka će blagovremeno biti obavešteni o daljem razvoju događaja.
Vodosnabdevanje je prekinuto za oko 113.000 korisnika u Kruševcu, kao i za meštane Ćićevca i tri sela na teritoriji Trstenika koja su priključena na regionalnu akumulaciju. Očekuje se da svi korisnici dobiju alternativnu mogućnost snabdevanja putem mobilnih i stacionarnih cisterni, prema planu postavljanja u vanrednim situacijama. Ekipe kruševačkog “Vodovoda“ su na terenu i rade na otklanjanju kvara.     


OBEZBEĐENE CISTERNE ZA KOVID BOLNICU

U Kovid bolnici Kruševac, obezbeđene su cisterne sa pijaćom i tehničkom vodom, potvrđeno je “Novostima” u toj zdravstvenoj ustanovi. Ova bolnica priključena je na sistem gradskog Vodovoda, gde je od jutros prekinuto vodosnabdevanje usled havarije na magistralnom cevovodu u Lipovcu.
Dr Vladan Cvetanović, direktor Kovid bolnice, predočava za “Novosti” da je iz jedne od ranijih donacija ustanovi sačuvana i flaširana voda, koja se distribuira bolesnicima.Trenutno je u Kovid bolnici na lečenju nešto više od 400 pacijenata iz cele Srbije.
     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)