PREMINUO 77-GODIŠNJAK, 36 NOVOZARAŽENIH: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. BOŠNjAK

12. 09. 2021. u 11:07

U KOVID ZONI zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, nažalost je preminuo još jedan pacijent, godišta 1944, tokom minula 24 sata.

ПРЕМИНУО 77-ГОДИШЊАК, 36 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: M.B.

U toj, „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros, od kovida-19 leči se 16 pacijenata.

- Kod njih 14 potvrđen je korona virus, jedan ima negativan rezultat testiranja, jedan čeka rezultate testiranja. Jedna osoba je priklljučena na aparat sa visokim protokom kiseonika, takozvani „high-flow“. Tokom protekla 24 sata, u kovid zoni nije bilo prijema novih pacijenata, kao ni otpusta na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Uvećava se broj novozaraženih virusom korona. Do ovog izveštavanja, prema poslednjim saopštenim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, njih je 36 (13 više nego juče).

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 137 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno su zaražena 3.873 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 388.

Blago raste broj vakcinisanih protiv virusa korona u ovom kraju. Do sada, imunizacija je statistički ovakva: od njenog početka, cepivo protiv kovida-19 primilo je ukupno 16.460 za to zainteresovanih osoba, drugom dozom revakcinisane su 15.662 a trećom buster dozom njih 1.824.

BONUS VIDEO - Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)