PRAVILA ZA PRELAZAK GRANICE: Povlastice za goste “Dana ludaje” u Kikindi

R.Š.

09. 09. 2021. u 13:06

U KIKINDI će od četvrtka do nedelje trajati program 36. manifestacije “Dani ludaje”. Gosti tog grada moći će da koriste nekoliko pogodnosti, kao što su, na primer, besplatno parkiranje vozila, jer se mesto na javnim parkinzima neće naplaćivati.

ПРАВИЛА ЗА ПРЕЛАЗАК ГРАНИЦЕ: Повластице за госте “Дана лудаје” у Кикинди

Foto: R.Š.

Osim toga, Granični prelaz sa Rumunijom Nakovo-Lunga biće otvoren neprekidno od petka u sedam sati ujutru, do nedelje u ponoć (po srpskom vremenu). Na ovom prelazu saobraća samo putnički saobraćaj. Građani Rumunije u našu zemlju mogu da uđu samo uz negativan RT-PCR test na korona virusa ili uz negativan Antigen FIA Rapid test, ukoliko lice dolazi iz SAD, ne stariji od 48 sati, sertifikat o potpunoj vakcinaciji koju izdaje nadležni organ strane države u kojoj se lice vakcinisalo ili uz potvrdu o preležanoj bolesti kovid 19.

Foto: R.Š.

 

Pravilo se ne odnosi na građane koji su stanovnici pograničnog područja i koji su zaposleni u našoj zemlji ili Rumuniji, pod uslovom da im je poslodavac izdao dokument o radnom angažmanu. Od pravila su izuzeti i maloletnici do 12 godina .

BONUS VIDEO:

Počela vakcinacija protiv gripa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista