OBELEŽILI STAZE NA VRŠAČKIM PLANINAMA: Postavljeno 360 putokaza i 13 info-tabli za bezbednu šetnju

J. J. BALjAK

08. 09. 2021. u 16:37

ŠETAČKE staze na Vrščakim planinama, koje se protežu u dužini od čak 62 kilometra, ovih dana su u potpunosti obeležene putokazima i info-tablama, čime je završena i druga faza projekta, koji ima za cilj popularizaciju ove ravničarske lepotice među ljubiteljima prirode i zdravog načina života.

ОБЕЛЕЖИЛИ СТАЗЕ НА ВРШАЧКИМ ПЛАНИНАМА: Постављено 360 путоказа и 13 инфо-табли за безбедну шетњу

Foto: Grad Vršac

JKP „Drugi oktobar“ je na ključnim raskrsnicama postavio ukupno 120 drvenih stubova sa 360 putokaza, koji pokazuju koliko je metara i vremena potrebno da se stigne do nekog od 16 vidikovaca ili do druge destinacije. Takođe, postavljeno je i 13 drvenih info-tabli, na kojima se nalazi mapa svih 15 šetačkih staza.

- Info-table pokazuju tačno mesto gde se posetioci nalaze, ali i sve smerove i pravce koje pešaci mogu kombinovati. Sada se možemo ponositi činjenicom da smo jedni od prvih u Srbiji, koji su obeležili staze po novom pravilniku Planinarskog saveza Srbije – kaže Velizar Vemić, rukovodilac u „Drugom oktobru“ i član Planinarsko-smučarskog društva „Vršačka kula“.

Prva faza projekta podrazumevala je izradu mape sa prikazanim stazama i vidikovcima, dok će u sklopu treće faze, koja će najverovatnije sačekati sledeću godinu, na više lokacija na Vršačkim planinama biti izgrađena izletišta sa mobilijarom za odmor i roštiljanje.

Projekat je iniciralo PSD „Vršačka kula“, a podržala lokalna samouprava i brojni privrednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)