„DIGITALNA EKSPEDICIJA“ U VRŠCU: Srbija među zemljama koje najbrže napreduju u toj oblasti

J. J. BALjAK

04. 09. 2021. u 18:58

VRŠČANI ovog vikenda imaju priliku da se na Gradskom trgu upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, u sklopu karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“.

„ДИГИТАЛНА ЕКСПЕДИЦИЈА“ У ВРШЦУ: Србија међу земљама које најбрже напредују у тој области

Foto: Olaf&McAteer Office

Danas i sutra će na više štandova posetiocima biti pojašnjeno kako se dolazi do određene informacije, kako da u elektronskoj komunikaciji s državnom upravom ostvare neko svoje pravo ili ispune obavezu, kao i kako da sebi i svojoj deci pruže bezbedno digitalno iskustvo.

Osim toga, kroz radionice sa predavačima i razgovore sa domaćim influenserima biće im predstavljene i osnove digitalne pismenosti i bezbednosti.

-Ovaj karavan približava i čini još vidljivijim napredak naše zemlje u digitalizaciji, a Srbija je jedna od zemalja koja najbrže napreduje u toj oblasti – rekla je na otvaranju Tamara Radočaj, pomoćnica gradonačelnice Vršca.

Karavan je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, a podržavaju ga dva resorna ministarstva, Kancelarija za IT i eUpravu, USAID i UNDP. Do sada je bio u Beogradu i Prijepolju, a nakon Vršca odlazi u Šabac, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Suboticu, Aleksinac, Niš,Vranje, Pirot, Rašku i Novi Pazar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)