MANUFAKTURA ZA GOLOVE: Fudbalska porodice iz Zrenjanina - tata Aca Markoski trener, a sinovi Uroš i Ivan fudbaleri

Bogoljub Grujić

29. 08. 2021. u 07:13

NEDELjA, uglavnom neradni i kako je mnogi nazivaju blagdanski dan, za tipično fudbalsku porodicu Markoski iz Zrenjanina, u kojoj mama Ivana bodri i pruža podršku, a tata Aleksandar i dva sina, Ivan i Uroš, postižu golove i raduju se pobedama, uvek je - važan dan.

МАНУФАКТУРА ЗА ГОЛОВЕ: Фудбалска породице из Зрењанина - тата Аца Маркоски тренер, а синови Урош и Иван фудбалери

Ivan, Aleksandar, Ivana i Uroš Markoski / Privatna arhiva

Bila je baš nedelja, ne tako davno, kada je najmlađi Uroš proslavljao 17. rođendan i nastupajući za omladince subotičkog Spartaka postigao het-trik, a nedavno je, opet u nedelju, na proslavi Dejana Osmanovića u Vranju, tata Aca postigao gol za veterane Hajduka iz Kule u prijateljskom duelu sa domaćinima, veteranima Dinama iz Vranja.

I onda se proteklog vikenda, ponovila berićetna nedelja, dan koji postaje relikvija porodice Markoski: Uroš je najpre bio strelac jedinog i odlučujućeg gola za ekipu subotičkog Spartaka, u Omladinskoj ligi Vojvodine, protiv Radničkog u Somboru, čime je odlučio utakmicu, dok se, gotovo istovremeno, tata Aleksandar radovao ubedljivoj pobedi svojih pulena iz OFK Stajićevo.

Oni su u prvom kolu fudbalske A lige FSG ostvarili ubedljiv trijumf 8:0 protiv Partizana iz Tomaševca. Stariji sin Ivan postigao je prva dva gola u apsolutnoj dominaciji seniora Stajićeva.

- Nedelja nam je zaista srećan dan. Posle utakmica, ostaje nam malo vremena da se okupimo, sumiramo ostvareno i proslavimo pobede i golove iz porodične manufakture Markoskih - u šali kaže glava familije, tata Aca, nekada i sam vrstan strelac, a sada uspešan kao trener.

Nakon odrađenog treninga sa seniorskim timom koji vodi, on žuri na treninge mališana u sopstvenoj školi fudbala Bečkerek, gde mali fudbaleri ne izlaze na travu dok se ne pojavi njihov trener Aca.

 

Privatna arhiva

- Trudim se da pre svega budem drugar sa njima, od vezivanja pertli na kopačkama, do ozbiljne podrške na utakmicama - dodaje Aleksandar Markoski, uz potvrdu da mu je najveći užitak kada uhvati nekoliko sati slobodnog vremena i odjuri na utakmicu Spartaka, za koji igra Uroš.

Za one koji se ne sećaju, Aleksandar Markoski, ponikao je u zrenjaninskom Proleteru, a onda je dugo bio vedeta i najbolji strelac tada prvoligaške ekipe Hajduk iz Kule.

Sinovi Ivan i Uroš nasledili su talenat od svog oca, koji im je usadio veliku ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu i sada dok Ivan trese protivničke mreže u dresu OFK Stajićevo, Urošu stručnjaci predviđaju sjajnu fudbalsku karijeru.

IGRALI I U ISTOM TIMU

DEŠAVALO se do sada da tata Aca i stariji sin Uroš igraju za isti tim i budu strelci na jednoj utakmici, a zajednička želja im je da na jednom, makar i revijalnom meču, sa njima nastupi i najmlađi Uroš, uz mamu Ivanu, koja će biti najvatreniji navijač na tribinama.

Privatna arhiva

GOLIĆI

KOLIKO vole fudbal, muški članovi porodice Markoski, potvrđuju neizbežnim duelima na goliće, nedeljom pre podne u dvorištu porodične kuće u Zrenjaninu, kada nema zvaničnih utakmica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere