DANI PIVA U ZRENJANINU: Uz Divlje jagode i Filharmoniju sa kovid propusnicama ili negativnim testovima

B. Grujić

23. 08. 2021. u 15:54

MANIFESTACIJA Dani piva 36. po redu održaće se od 26. do 29. avgusta u Zrenjaninu. Najavljena je, po tradiciji, uz neizbežnu kriglu "tečnog hleba" u bašti Gradske kuće.

ДАНИ ПИВА У ЗРЕЊАНИНУ: Уз Дивље јагоде и Филхармонију са ковид пропусницама или негативним тестовима

Foto: Grad Zrenjanin

- Naše Dane piva su mnogi pokušali da kopiraju, ali su oni specifični po svom sadržaju i po ljudima, konceptu organizacije na nivou cele Srbije - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da je ovogodišnji program kvalitetan, kako kulturno-umetnički, tako i zabavni, uz mnoštvo koncerata, sportskih sadržaja i ostalih aktivnosti koje će zadovoljiti ukuse svih sugrađana, ali i brojnih gostiju koji su najavili dolazak.

Striktno poštujući propisane mere kriznog štaba, organizatori najveće i najstarije manifestacije u Banatu, upozoravaju da će dve lokacije, Žitni trg i Trg slobode, biti ograđene, uz kovid redare i proveru prilikom koje će ljudi morati da pokažu dokaz da su vakcinisani ili da poseduju negativan test na koronu.

Direktor Vojvođanskog sinfonijskog orkestra i Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar, nije skrivao zadovoljstvo što i ove godine njegova Filharmonija otvara seriju koncerata na glavnom gradskom trgu.

- Ove godine smo izabrali latino temu, pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Kojića i Belu Mavraka, jednog od najpoznatijih svetskih tenora - naglasio je Bugar, otkrivajući malu tajnu, tj. drugi događaj koji se razvija prvi put ove godine, Aba i Metalika sinfonik, dva objedinjena projekta, o kojima će se tek pričati, a čast što će svirati sa Zrenjaninskom filharmonijom izrazili su Boško Đelilović, iz Aba tribjut benda i Steva Mesaroš iz Metalike.

POTOCI BESPLATNOG PIVA

U utorak, 24. avgusta, po tradiciji organizatora iz Turističke organizacije Zrenjanina, upravo iz bašte Gradske kuće, krenuće pozivari i deliti besplatno pivo.

DIVLjE JAGODE NAKON 40 LETA

Sead Lipovača, osnivač i gitarista grupe „Divlje jagode“, uz zahvalnost na pozivu, podsetio je da bend traje 40 godina, uz prodatih više od tri miliona albuma i najavio svetski koncert benda sa Balkana, u srcu Banata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)