ALEN I TIFA OPET U KLINČU NA BINI? Izbio novi sukob pevača "Bijelog dugmeta" na otvaranju "Bir festa"

E. R.

19. 08. 2021. u 22:35

UDARNI koncert tokom prve večeri "Bir festa" na Ušću, kod spomenika Večna vatra, nastup "Bijelog dugmeta" obeležio je, pre svega, postupak jednog od dvojice pevača, legendarnog Mladena Vojičića Tife.

АЛЕН И ТИФА ОПЕТ У КЛИНЧУ НА БИНИ? Избио нови сукоб певача Бијелог дугмета на отварању Бир феста

Foto ATA Images

Tokom izvođenja velikog hita "Ružica si bila, sada više nisi", koji pevački uživo dele Tifa i Alen Islamović, na samom kraju nastupa, Vojičić je, navodno, nezadovoljan što je njegovu deonicu preuzeo kolega, napustio binu, bacio bubicu, zaključao se u prostoriju iza scene koja je bila rezervisana za njega, i ponavljao "Šta će on meni da upada u pesmu?". Tek na nagovor menadžera, Tifa se, sa ostatkom benda, kratko poklonio publici. Vojičić je prethodno, posle Alenovog prvog segmenta, otpevao svoj blok: "Lažeš", "Aiaio, radi radio", "Lipe cvatu"...

Bregovićev bliski saradnik Zoran Jamina Pahulja, međutim, demantuje za naš list navode da je došlo do bilo kakvog incidenta.

- Tifa nije ni pomislio ništa, a kamoli uradio - naveo je Jamina za "Novosti". - Niti je bacao bubicu, niti se svađao. Oni su, kao i uvek, sišli sa bine na kraju koncerta. Tifa je ostavio slušalice, jer su one od tehničara, da ih ne nosi u garderobu. A u garderobu je ušao, kao i uvek, mokar, da se što pre presvuče.

Pred koncert, tokom intervjua iza bine, upitan da prokomentariše spekulacije da sa Vojičićem još uvek nije u dobrim odnosima, Alen je samo kratko rekao "To mene ne zanima". Posle nastupa, oba pevača su demantovala da je došlo do sukoba.

- Uživao sam sa publikom na koncertu i osećao sam se fenomenalno - rekao je Alen. - Ništa nije tačno, i bezveze je to komentarisati i davati značaj. Vi novinari bi trebalo da pišete kakva je bila svirka, jesu li ljudi ispod bine bili zadovoljni koncertom - Alenovim pevanjem, Goranovim sviranjem gitare i sviranjem benda, a ne izmišljenim temama. Žao mi je da takvim spekulacijama bacate senku na odličan koncert koji sam otvorio i poveo u pravom smeru, i opet na kraju ga završio sa svojim pesmama iz "Dugmeta" - "Đurđevdan", "Ružica", "Hajdemo u planine"... To je suština i prava istina, a ovo što se piše je izmišljotina kojoj, da iskreno kažem, ne dajem ni mrvicu značaja.

Tifa se na celu priču samo kratko osvrnuo:

- Ja stvarno nemam nikakvih problema. Hvala još jednom Beogradu, koji je dokazao koliko voli "Bijelo dugme".

Poznato je, međutim, odranije da je situacija oko njihovog odnosa zategnuta. Eskalirala je tokom nastupa na dočeku 2018. godine, u Budvi, kada su se, silazeći sa bine, i fizički sukobili, a deblji kraj je izvukao Tifa. I tada je navodno preuzimanje pevačkih deonica bila iskra koja se očas pretvorila u plamen. U ulozi "mirotvorca" je uvek, ko bi drugi nego Goran Bregović. Na kraju, uvek dođemo do one "Para vrti gde burgija neće", pa se i Alen i Tifa primire. Do sledeće okuke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)