JOŠ SE ČEKA ODLUKA O ROŠTILJIJADI: Organizatori spremni za najveću gurmansku manifestaciju

I. Mitić

20. 08. 2021. u 15:00

UKOLIKO republički Krizni štab bude odobrio održavanje leskovačke „Roštiljijade“, do čijeg je planiranog otvaranja preostalo još tri dana, ulazak posetilaca biće moguć na čak 12 punktova, a na „roštiljsku promenadu“ moći će samo vakcinisani i oni koji budu dobili negativan nalaz na antigenskom testiranju.

ЈОШ СЕ ЧЕКА ОДЛУКА О РОШТИЉИЈАДИ: Организатори спремни за највећу гурманску манифестацију

Foto: I. M.

Organizatori ističu da su spremni za početak 31. „Roštiljijade“ i da preduzimaju sve radi što bolje kontrole ulaska posetilaca, uz dvostruki krug zaštite oko prostora na kome se održava manifestacija. Na svih 12 punktova biće obezbeđeno prisustvo lekara, medicinskog tehničara i administratora koji će biti zadužen za unos podataka.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je optimista, ali ističe da je spreman na svaku odluku koju bi nadležni u državi mogli da donesu.

- Optimisti smo, ali uvek može da se pogorša epidemiološka situacija i verovatno će se u krajnjem terminu dobiti ili se neće dobiti saglasnost. Čekamo, a spremni smo kao da će je biti – kazao je Cvetanović i naglasio da je zdravlje ljudi ipak najvažnije.

U poslednjih nekoliko dana procenat pozitivnih rezultata u odnosu na broj testiranih u Jablaničkom okrugu raste. U četvrtak je takav rezulat dobio svaki deseti uzorkovani pacijent, a danas su od 223 uzorkovane osobe potvrdu o infekciji opakim virusom dobile 34 osobe.

Leskovčani su podeljeni oko održavanja ove privredno-turističke manifestacije. Pored onih koji se pouzdaju u planirani sistem kontrole mnogo je i građana koji smatraju da je tako nešto nemoguće i da će efekat održavanja „Roštiljijade“ biti drastičan skok zaraženih.

Na 31. festivalu roštilja u Leskovcu trebalo bi da svoje večernje koncerte održe Svetlana Ceca Ražnatović, Zorica Brunclik, Ana Bekuta, Amadeus bend, Željko Bebek i grupa Kerber, a za ove nastupe lokalna samouprava namerava da izdvoji bezmalo sedam miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)