DVOGLAVI ORAO NA ULAZU U SEVERNU KOSOVSKU MITROVICU: Alabanski nacionalni simboli i slike političara sve uočljiviji i na ulazu u grad (FOTO)

D.Z.

17. 08. 2021. u 17:38

GOTOVO da nema mesta na Kosovu i Metohiji u albanskim sredinama gde nema istaknutih albanskih simbola, pogotovo albanskih zastava sa dvoglavim orlom, koje su nacionalne zastave Albanije.

ДВОГЛАВИ ОРАО НА УЛАЗУ У СЕВЕРНУ КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Алабански национални симболи и слике политичара све уочљивији и на улазу у град (ФОТО)

FOTO: D.Z.

Međutim, poslednjih dana na mostu koji spaja južni i severni deo Kosovske Mitrovice prisutne su i zastave sa likovima političara Ismaila Đemalija, albanskog državnika koji je učestvovao u pisanju albanske deklaracije nezavisnosti i Ise Boljetinija koji se u Balkanskim ratovima borio protiv Srbije.

Na ovim zastavama stoje i natpisi “autohtoni” koji simbolizuju tzv. Veliku Albaniju.

Pored pomenutih, na ovom mostu prisutne su zastave SAD, Velike Britanije, Nemačke ali i zastave “UĆK”.

Inače, osim ka južnom delu Kosovske Mitrovice put koji vodi preko ovog mosta produžava ka magistralnom putu Priština-Zubin Potok ali i prema opštini Srbica u Metohiji.

Albanske zastave uočljive su i u mešovotom naselju Suvi do u severnom delu Mitrovice ali i na ulazu iz južnog u severni deo grada u mešovitom naselju Bošnjačka mahala gde su albanske zastave istaknute poslednjih desetak godina.

Inače, zanimljivo je da se kosovske zastave sa zvezdicama veoma retko ističu kako na objektima tako i pred magistralnih i drugih puteva, dok su daleko popularnije američke zastave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni