GODIŠNJICA ZLOČINA U GORAŽDEVCU: Održan parastos srpskim dečacima ubijenim na reci Bistrici - Ni posle 18 godina niko nije odgovarao

D. Z.

13. 08. 2021. u 15:52

PARASTOSOM u crki uspenja presvete Bogorodice koji su služiliiva otac Petar iz Visokih Dečana, paroh iz Goraždevca Nenad Našpalić i Dragan Radovanović pećki paroh, kao i pomenom na grobovima Ivana Jovovića i Pantelije Dakića, danas je u Goraždevcu obeleženo 18 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro dece na reci Bistrici.

ГОДИШЊИЦА ЗЛОЧИНА У ГОРАЖДЕВЦУ: Одржан парастос српским дечацима убијеним на реци Бистрици - Ни после 18 година нико није одговарао

Foto: D. Z.

Pored rodbine i meštana Goraždevca, obeležavanju ove tužne godišnjice prisustvovali su i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i žitelji Goraždevca.

- Ovaj teroristički napad je simbol velikog stradanja srpskog naroda i jedna od najvećih tragedija koja se dogodila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, ali i simbol nepravde jer do dana današnjeg međunarodna zajednica nije ništa uradila po pitanju rasvetljavanja ovog slučaja uprkos obećanjima. Ovde smo danas da odamo počast stradalima i da poručimo da smo došli da se borimo za pravdu i istinu i naš opstanak na Kosovu i Metohiji - istakla je Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Ističući da je žiteljima Goraždevca teško što zločin nad nedužnom decom još nije rasvetljen, ali da je roditeljima nastradale dece još teže, predsednik opštine Peć, Miloš Dimitrijević naglašava da su ogorčeni na međunarodnu zajednicu ali i kosovsko pravosuđe zbog obustavljanja istrage.

SKORO DVE DECENIJE TUGE

Povodom godišnjice zločina u Goraždevcu oglasili su se i predstavnici Srpske liste, potpredsednik Igor Simić poručio je danas da na obrazu međunarodne zajednice stoji velika sramota. On je u objavi na Fejsubuku napisao da 18 godina traje bol porodica ubijene i povređene dece, a isto toliko stoji sramota na obrazu MZ i kosovskih institucija koje odgovorne za ovaj zločin nisu privele pravdi. -Skoro dve decenije tuge i bola uz ista pitanja koja postavljamo svake godine, ko je i zašto pucao u detinjstvo tog 13. avgusta 2003. godine na reci Bistrici u Goraždevcu i tada prekinuo sve snove dečaka Ivana Jovovića i Pantelije Dakića, koji su tek trebali da zakorače u život i teško ranio još četvoro srpske dece? -pita  Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere