DANAS 15 NOVOZARAŽENIH: Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu nesigurna

V.Ć.

16. 08. 2021. u 16:02

UZ konstataciju da je epidemiološka situacija na pordučju Pirotskog okruga nesigurna i da treba ubrzati vakcinaciju, pirotski ZZJZ danas je saopštio da je registrovao još 15 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a na testiranje je poslao 28 sumnjivih uzoraka.

ДАНАС 15 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу несигурна

Foto: V. Ć.

Iz Pirota je 10 zaraženih, iz Dimitrovgrada 4 i, iz Babušnice jedna osoba. Od 47 antigenih testova urađenih u ZZJZ pozitivno je 6, što znači da se povećava procenat pozitivnosti.

Tokom celog prošlog meseca bilo je ukupno 70 novoobolelih, dok ih je od početka ovog meseca, odnosno u dve nedelje čak 81.

Povećava se i droj pregleda u kovid ambulanti kojih je u dane vikenda bilo 123, od čega je 53,6 odsto prvih dok su ostali kontrolni. Mera kućne izolacije naložena je za 22 osobe U Opštoj bolnici u Pirotu trenutno nema pacijenata sumnjivih na zarazu, a oboleli se šalju u kruševačku kovid bolnicu.

Procenat vakcinisanih na području Pirotskog okruga je nešto iznad 50 odsto. Ukupno je vakcinisano 34.550 osoba, a obe vakcine primilo je njih 33.407. Ukupno je dato 67.957 doza vakcina na podučju okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije