"JAGNJIJADA" U DONJOJ LJUBOVIĐI: Pojedi takmičarska "dela"

V.Mitrić

10. 08. 2021. u 15:22

U selu Donja Ljuboviđa kod Ljubovije održana je lepa, atraktivna, turistička, takmičarska manifestacija "Jagnjijada", koju je organizovala Mesna zajednica tog sela i Udruženje ovčara Ljubovija.

ЈАГЊИЈАДА У ДОЊОЈ ЉУБОВИЂИ: Поједи такмичарска дела

FOTO: V.M.

Učestvovalo je 37 ekipa iz opština Ljubovije, Pecke, Osečine, Bajine Bašte, Belotića, Krupnja i Bratunca iz Republike Srpske. Takmičenje se odvijalo u pečenju jagnjadi na žaru, na ražnju. Peklo se 37 jagnjadi.

Pored takmičara na ovoj manifestaciji koja je po treću put organizovana u Donjoj Ljuboviđi i u Srbiji bio je i veliki broj gostiju, koje su Ljuboviđani domaćinski dočekali i ugostili.

Boban Gačić, predsednik organizacionog odbora ove manifestacije, u ime organizatora, pozdravio je učesnike i goste i zahvalio im se što su došli u velikom broju, da uživaju, provesele se a što će im ostati dugo u sećanju.

FOTO: V.M.

"Jagnjijadu" je posetio i predsednik opštine Milan Jovanović sa najbližim saradnicima, koji je obećao svu potrebnu pomoć i podršku ovoj manifestaciji kao i košarkaš, kapiten Crvene Zvezde Branko Lazić, inače Azbukovčanin.

Učesnike takmičenja ocenjivali su profesionalni majstori kulinarstva. Nije im bio lak posao jer svako pečeno jagnje bilo je pre stavljanja da se peče teško od 35 do 42 kilograma.

Prvo mesto osvojila je ekipa "Soko Grad" iz azbukovačkog sela Soko, iznad manastira Svetog Nikolaja. Drugo mesto pripalo je ekipi O.Š."Vojvoda Mišić" iz Pecke, a treće ekipi "Rade limar'' iz Ljubovije.

Po uručenju nagrada takmičari i gosti bili su posluženi ručkom na kome je, naravno, posluženo jagnjeće pečenje, a sadržaj je pratio i muzički program.

Ove godine pored pečenja jagnjadi, organizovane su i druge "sportske discipline": skok u dalj, ispijanje piva, nadvlačenje klipka, nadvlačenje konopca i po prvi put obaranje ruke . Za najbolje i ovaj put su obezbeđene nagrade, pehari i medalje a za osvajače prva tri mesta u pečenju jagnjadi, električni ražanj, roštilj i tanjirača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024